Liiketiloja on tarjolla

1

Uudenkaupungin keskustassa on runsaasti liiketiloja tarjolla. Tyhjiä liikehuoneistoja on tarjolla yhteensä noin parin tuhannen neliömetrin verran. Ja kaupungin ydinkeskustassa liikehuoneistoja on vuokrattavana toistakymmentä.

Tyhjät liikehuoneistot ydinkeskustan katujen varsilla antavat aivan väärän kuvan kaupungistamme, sillä Uusikaupunki elää parhaillaan huimaa nousukautta. Kaupunki on viime vuosina saanut tuhansia uusia työpaikkoja. Kaikki uudet työntekijät eivät valitettavasti ole muuttaneet kaupunkiin, mutta silti satoja uusia asukkaita muutti Uuteenkaupunkiin viime vuonna.

Kaupungin ostovoima kasvaa vuosi vuodelta. Lisäyksen olettaisi heijastuvan selkeästi kaupunkimme keskustan yrityksiin ja niiden ovien käyvän entistä tiuhempaan. Mutta niin ei ole käynyt ydinkeskustassamme, sillä täälläkin yritykset painivat samojen pulmien ja haasteiden kanssa kuin monien muiden kaupunkien keskustan kivijalkaliikkeet. Nettikauppa valtaa jalansijaa entistä enemmän, keskustoissa väki vähenee ja ikääntyy.

Selvityksen mukaan Uudenkaupungin pk-yrityksillä on tulevina vuosina tarjota vielä satoja uusia työpaikkoja. Ostovoimaa kaupungista löytyy siis jatkossakin. Mutta miten uusikaupunkilaiset saadaan käyttämään pontevammin oman kaupungin yrityksiä ja palveluja?

Kaupungin ydinkeskustassa liikehuoneistoja on vuokrattavana toistakymmentä.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.