Rantauimakoulussa ollaan kuin eväsretkellä 

0
Uimaopettaja Johanna Laimaa (vas.) ja alkuleikkejä vetänyt Jasmin Ropponen katselevat, kun Henna Sulo ohjaa vedessä lapsia. Kuva: Saana Viinikkala

Saana Viinikkala

Rantauimakoulun alkeisryhmässä opetellaan vedessä liikkumista hauskalla tavalla. Alkeisopetus on suunnattu kaikille yli viisivuotiaille lapsille. Tärkeä osa uimakoulua ovat yhteiset leikit rannalla ennen veteen menoa sekä tietenkin evästauko.

– Tässä on oma tunnelmansa, kun syödään eväitä ja leikitään rannalla. Tämä on vähän kuin retkellä olemista, kuvailee Johanna Laimaa, joka on ollut perinteisissä kesän rantauimakouluissa uimaopettajana jo monena kesänä.

Vedessä lapsia ohjaamassa on toinen uimaopettaja Henna Sulo, joka rohkaisee lapsia veteen hauskojen kastautumislorujen avulla. Viileästä uimavedestä huolimatta lapset ovat innoissaan ja pian kaikki ovat käyneet kokonaan vedessä. Osa lapsista on hieman varovaisempia, mutta osa syöksyy veteen saman tien rohkeasti.

– On se kylmää, mutta mä tykkään kylmästä, yksi lapsista kommentoi.

Lue lisää 5.7.2018 lehdestä