Ravakka tukee alueen elinvoimaisuutta

0

Euroopan Unionin näkökulmasta katsottuna 95 prosenttia Suomesta on maaseutua ja Leader-tuen piirissä. Uusikaupunki ja lähikunnat ovat maaseutua ja tukialuetta. Leader on EU:n toimintamalli, jossa alueen asukkaat itse päättävät, mitä alueella kehitetään ja rahoitetaan. Tuki koostuu EU:n, valtion ja kuntien rahasta, jota myönnetään hanke- ja yritystukien muodossa.

Leader-tuen myöntämisestä päättää paikallisista asukkaista muodostettu hallitus ja päätöksiä ohjaa paikallinen kehittämissuunnitelma.

Mm. Uudenkaupungin, Laitilan, Pyhärannan, ja Vehmaan alueella toimii Leader Ravakka -yhdistys, joka on perustettu vuonna 1997. Se rahoittaa EU:n maaseuturahastosta yritysten ja yhteisöjen hankkeita. Tuki suunnataan hankkeisiin, joilla synnytetään työpaikkoja. Tuella tuetaan myös elinkeinojen kehittymistä sekä parannetaan asukkaiden viihtyvyyttä. Vuosittain Ravakalla on puoli miljoonaa euroa alueen hankkeiden tukemiseen.

Summalla on saatu aikaiseksi paljon hyvää ja tukea on osoitettu alueen asukkaiden toivomiin kohteisiin. Uudessakaupungissa rahoituksella on tuettu mm. senioripuistoa, frisbeegolfrataa, nuorisoseuratalon remonttia, pienvenesataman kehittämistä ja erään yhdistyksen saunahanketta. Erinomaista.

Vuosittain Ravakalla on puoli miljoonaa euroa alueen hankkeiden tukemiseen.