Tavallinen duunipäivä

0

Tämän kesän ykkösjuttu on ollut jalkapallo. Nekin, jotka eivät jostain syystä lajia seuraa tai joita ei voisi vähempää kiinnostaa, ovat siihen väistämättä törmänneet. Jalkapallon MM-kisat koskettavat koko maailmaa ja lajin suosio on huikea. Se kuuluu minunkin lempilajeihini, ja tämä kesä on ollut sen suhteen täydellinen superkesä. Mutta entäpä jos lajista napattaisiin joitakin piirteitä jokapäiväiseen työelämään.

Aamulla herätyskello soi ja sängystä ylös. Työvaatteet päälle, aamutreeni, kevyt hieronta ja vaihtovaatteet kassiin. Katso, että työvälineet ovat kunnossa tai joudut punnertamaan. Varmista vielä, että säärisuojat ovat sukkahousujen tai housujen alla tukevasti. Muista ottaa vieraspaita mukaan. Se täytyy nimittäin vaihtaa päivän aikana, jos vastapuolellakin on samanvärinen paita.

Tukka hyvin, runsaasti geeliä. Käännä päätä nopeasti ja lisää vielä hiustuotteita tarvittaessa. Lisää vaan. Huolehdi, että vartalossasi on paljon näyttäviä tatuointeja.

Pomo on valmentajasi, joka tekee suuret päätökset mm. työpisteen sijainnista ja työajoista. Jarkko vetää niin hyvin, että saa istua ikkunan edessä koko päivän. Sirpa on perusvarma toppari oven suussa. Niin. Ja sitten meillä on Juho. Juhoa täytyy nyt vähän säästellä. Juho terottaa kyniä toista viikkoa käytävän pehmustetulla penkillä. Juho lähtee jo yhdeltä.

Harjoittele työhösi sopivaan kohtaan jokin persoonallinen tuuletus. Esim. hyvin sujuneen hampaanpoiston, neuvonnan tai autokaupan jälkeen tee muutama voltti, shoottaus (shoot dance) tai flossaus. Älä missään nimessä yritä mitään vanhanaikaista ja noloa, kuten letkajenkkaa tai tiputanssia. Toisaalta, jos työhommat eivät suju ja vaikkapa asiakas on haastava, voit ohimennen vetää hiukan kyynärpäällä kylkeen tai tampata jälkitilanteessa sukille. Pomo antaa siitä todennäköisesti ensin keltaisen eli varoituksen. Seuraavista lennätkin pihalle. Epäselvät tilanteet voidaan varmistaa esim. firman turvakamerasta.

Jos joudutte tiimissä vaikeaan tilanteeseen tai konfliktiin, siirtykää nopeasti vaiheeseen NEYMAR. Varmista, että ympärilläsi on runsaasti tilaa. Kieri ja vaikeroi vähintään minuutin ajan. Jos esim. kymmenen hengen työyhteisö tekee tämän samaan aikaan, mennään todennäköisesti pilkulle. Ellei tämä toimi, varaa aika työterveyteen.

Kaikenlainen tunteiden näyttäminen on muutenkin suositeltavaa. Heittele rauhassa työpöydälläsi olevia papereita tai pakissa olevia työkaluja. Voit tehostaa tätä huutelemalla ja kiroamalla kovaäänisesti esim. työkaverisi äidin.

Pura tunteesi heti. Jos Aunen hiha tai tukka hipaisee omaasi, voit huitaista Aunen kuppeineen päivineen kahvijonosta mäkeen ja huutaa poliisia paikalle. Siihen ei jälkikäteen palata mitenkään. Työpäivän jälkeen lyötte kuitenkin päänne yhteen ja taputtelette toisianne hyväksyvästi olalle. Hyvin vedetty!

Kaikki kärsimyksesi kuittaantuvat tilipäivänä. Nollien määrä palkkakuitin lopussa on niin huikea, että niistä saisi askarreltua kivat silmälasit koko perheelle.

Taina Pärkö-Luotonen
viestintäpäällikkö