Torit vilkastuttavat kesää

0

Uudenkaupungin tori ja vierasvenesataman, Pakkahuoneen tori piristävät ja elävöittävät kaupungin kesää. Kaupunkilaiset, mökkiläiset ja matkailijat hakeutuvat toreille katselemaan, kuuntelemaan, maistelemaan, juttelemaan ja tapaamaan tuttuja.

Kesälauantaisin ovat Uudenkaupungin torin Tul toril -teematorit olleet suosittuja jo vuosia. Yhteistyökumppaneina kaupungilla on tapahtumissa yhdistyksiä, seurakunta, VPK, järjestöjä ja seuroja. Tänään on vuorossa Lastentori. Ja luvassa on kesän mittaan mm. Tanssitori, kirppistori, Crusell-tori, Musatori, Mautotori ja Lähetystori.

Vierasvenesataman, Pakkahuoneen iltatorit ovat kuuluneet kiinteästi kaupungin kesään jo pitkään. Keskikesällä, aina keskiviikkoiltaisin ranta täyttyy ihmisistä ja iltatorin maine houkuttelee myyjiä niin maakunnasta kuin läheltä. Iltatorien ohjelma vetää usein torin istuinpenkit täyteen kuulijoita.

Viikko sitten lauantaina Pakkahuoneen torilla juhlittiin ja maisteltiin ensimmäistä kertaa uuttaa perunaa. Uusi festivaali herkullisine annoksineen kuuluu toivottavasti tulevina vuosina aina torin tapahtumiin.

Tänä kesänä lauantaisin on Pakkahuoneen torilla myös luvassa jatkoa. Viikon kuluttua esittäytyvät pienpanimot. Myöhemmin ihastellaan puupaatteja, syödään illallista Uudenkaupungin taivaan alla ja kesän päättää perinteisesti venetsialaiset.

Uusi festivaali herkullisine annoksineen kuuluu toivottavasti tulevina vuosina aina torin tapahtumiin.