Tuuli ja helle vaikeuttavat Pyhärannan maastopalon sammutustöitä

0
Luhdantien asukkaat jouduttiin evakuoimaan kodeistaan. Poliisi valvoi tietä torstaina. Kuva: Samuel Nyroos

Keskiviikkona iltapäivällä syttynyt suuri maastopalo Pyhärannassa on saatu rajattua, mutta palo ei ole täysin hallinnassa. Paloalue on arviolta sadan hehtaarin kokoinen.

Tuuli ja helle vaikeuttavat sammutustöitä, jotka jatkuvat edelleen. Sammutustöiden johtokeskuksessa päivystänyt palopäällikkö Juha Virto kertoi torstaina puolenpäivän aikaan, että pelastushenkilöstö joutuu toimimaan äärimmäisen hankalissa olosuhteissa.

– Todella äärirajoilla mennään tällä hetkellä.

Paloalueelta ja sen tuntumasta on evakuoitu yli 20 ihmistä. Evakuoinnit ovat tapahtuneet Rantatien itäpuolen kiinteistöistä. Vielä tämän päivän aikana poliisi on evakuoinut neljä taloutta. Evakuoiduille on järjestetty ensihuoltoa kunnan sekä vapaaehtoistoimijoiden puolesta.

Rantatien liikenne on katkaistu kokonaan Vervintien ja Santtiontien välillä.

Laajaa tehtävää on ollut suorittamassa yli 150 henkilöä. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen lisäksi väkeä on Pirkanmaalta, Satakunnasta, Kanta-Hämeestä ja Länsi-Uudeltamaalta. Mukana ovat myös poliisi, puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Vapaaehtoinen pelastuspalvelelu, ilmailukerho ja metsänhoitokoneita.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta keskiviikkona iltapäivällä Pyhärannan Luhdantiellä.