Vakka-Suomi tanssii ja soi

0

Viime viikonloppuna järjestetty Karjurock pääsi yleisötavoitteeseensa, kun noin 15 000 kävijää nautti musiikista ja festivaalitunnelmasta kolmen päivän aikana.

Lokalahden Nopperlassa vuodesta 2007 lähtien järjestetty Karjurock on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa festivaalikentässä. Monen muun samankokoisen festivaalin tavoin se panostaa kotimaisiin artisteihin, ja se näyttää kannattavan.

Tämän viikon lauantaina käynnistyvä Crusell-viikko on hyvin erilainen tapahtuma, mutta myös sillä on vuodesta toiseen vakiintunut kävijäkuntansa.

Crusell-viikon pääpaino on puupuhaltimissa, mutta mukana on tänä vuonna myös muun muassa jazzia ja tangoa. Tasokkaiden konserttien lisäksi yksi viikon kohokohdista on perinteinen Lyhtyjen yö, jossa pääesiintyjänä on Kyösti Mäkimattila yhdessä Riku Niemen johtaman tentetin kanssa.

Kahden suuren musiikkitapahtuman lisäksi Uudessakaupungissa ja lähiseudulla kuulee musiikkia kesäisin useamman kerran viikossa. Keskustan ja Kaupunginlahden rannan ravintolat ovat täyttyneet monena iltana paikallisten ja vierailevien artistien soittaessa.

Toki monet ovat hakeutuneet terasseille lämpimien kelien vuoksi, mutta mikäpä sopisi paremmin virvokkeiden tai ruoan nauttimisen taustalle kuin elävä musiikki.

Säännöllisesti toimiva tanssilava Vakka-Suomesta puuttuu, mutta tansseja on kesän mittaan järjestetty muun muassa Pyhärannan Yliskalliolla ja Vehmaan Myllylammella. Ensi viikon viikonloppuna Vehmassalmen tanssipaviljonkiin saapuu Danny.

Eilen keskiviikkona Pakkahuoneen torilla viihdytti itse Eino Grön ja iltatorien yhteydessä on tarjolla musiikkia vielä ainakin kahtena seuraavana keskiviikkona.

Uudessakaupungissa ja lähiseudulla kuulee elävää musiikkia kesäisin useamman kerran viikossa.