Etteikö muka koskaan tapahdu mitään?

0

Tuleva viikonloppu on ainakin kalenterin mukaan kesän viimeinen. Venetsialaisia vietetään lauantaina mökeillä, mutta Uudessakaupungissa on monta hyvää syytä lähteä katsastamaan myös kaupungin humua. Tuleva viikonloppu on ladattu täyteen tapahtumia.

Muutenkin koko kesä on ollut koko seudulla varsinainen tapahtumien runsaudensarvi. Perinteiselle ”täällä ei koskaan tapahdu mitään” -hörähdyksille ei totisesti ole aihetta.

Tänään ohjelmaa on tarjolla keskustassa aamun Tul toril Puuhatorista lähtien pikkutunneille asti. Iltalenkille kannattaa lähteä viimeistään nyt, sillä Rauhanpuiston upea valaistus puretaan viikonlopun jälkeen.

Kokonaan uutta on Lähelle Kalaan -kalastustapahtuma tänään Ruokolanjärvellä. Tapahtumalle on tilausta, sillä tuskin ainakaan uudet asukkaat tietävät, että täällä voi kalastaa keskellä kaupunkia.

Tapahtumien laajaan kirjoon kuuluu myös 30-vuotisjuhliaan viettävä hotelli-ravintola Aquarius. Sen historiaan liittyy vahvasti autotehdas, jonka silloinen toimitusjohtaja Juhani Linnoinen ajoi ponnekkaasti hotellin rakentamista. Hankkeessa oli vahvasti mukana myös kaupunginjohtaja Erkki Lahikainen. (US 23.8).

Uudessakaupungissa eletään jälleen historiallista vaihetta autotehtaan voimakkaan kasvun ansiosta. Valmet Automotiven uusi toimitusjohtaja, saksalainen Olaf Bongwald muistutti tällä viikolla Ylen haastattelussa, että Uusikaupunki on ihana paikka, mutta työpaikan lisäksi tarvitaan myös edullisia asuntoja ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Suomen suurimman tehtaan pomolle on tärkeää, että ihmiset kotiutuvat tänne. Kulunut kesä on osoittanut, että se on tärkeää myös tälle kaupungille ja sen asukkaille. Tästä on hyvää jatkaa syksyyn.

Suomen suurimman tehtaan pomolle on tärkeää, että ihmiset kotiutuvat tänne.