Liikenne kasvaa maalla ja merellä

0

Kaupungin kasvuun ja positiiviseen rakennemuutokseen liittyviä asioita oli esillä maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa. Hyvä uutinen on, että sataman laajennushankkeeseen liittyvä kaava etenee.

Sataman liikenne- ja tavaramäärät ovat kasvaneet viime aikoina hurjalla vauhdilla, ja se on luonut paineita sataman kehittämiseen. Aluetta on laajennettu määrätietoisesti ja investoitu muun muassa laitureihin, satamataloon ja porttiin. Uusien autojen lisäksi Uudestakaupungista lähtee vientiin muun muassa rehua ja terästä.

Vilskettä riittää myös maalla. Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo totesi viime viikolla, että Varsinais-Suomessa liikenne kasvaa muuta maata nopeammin. Tämä on seurausta elinkeinoelämän hyvästä vireestä. Ikävä yhtälö on, että liikennemäärät kasvavat, mutta tiet ovat maakunnassa huonokuntoisia ja onnettomuuksia sattuu paljon.

Kauppakamarit listasivat viime viikolla Suomen liikenneverkon tärkeimpiä kehittämiskohteita ja Kasitie kuuluu niiden joukkoon. Korjauksia on tehty, mutta paljon töitä riittää vielä. Kauppakamarit muistuttavat, että niin vientireittien sujuvuus kuin työssäkäynti kärsii, mikäli luvattu rahoitustason nosto lykkääntyy.

Uusikaupunki sai valtiolta positiivisen rakennemuutoksen rahaa Raumantien ja Laivanrakentajantien sekä Raumantien ja Levysepänkadun risteysten uudistamiseen. Kesäkuussa alkaneet tietyöt ovat hidastaneet liikennettä, mutta syyskuun loppuun mennessä remontti on valmis. Uudistusten jälkeen liikenteen pitäisi sujua paremmin ja turvallisemmin.

Ikävä yhtälö on, että liikenne kasvaa, mutta tiet ovat maakunnassa huonokuntoisia.