Musiikin ja urheilun juhlaa livenä kotikulmilla

0

Vakkasuomalaisilla urheilun ja musiikin ystävillä on tulevana viikonloppuna todellinen superviikonloppu kotikulmillaan. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä nauttimaan muusikoiden ja urheilijoiden live-esityksistä.

Uudessakaupungissa Crusell-viikon yksi huipennuksista on tämän illan piknik-konsertti Lyhtyjen Yö, mutta sen lisäksi kannattaa tutustua myös festivaalin muuhun ohjelmaan. Monenlaisia musiikkielämyksiä on tarjolla vielä useana päivänä. Perjantaina esiintyvät muun muassa Crusell-viikon mestarikurssilaiset, joiden konsertteihin on vapaa pääsy.

Urheilun ystäviä hemmotellaan perjantaina Laitilassa alkavilla 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisoilla. Kisoihin saapuu lähes kaksi tuhatta osallistujaa, kun mukaan lasketaan urheilijat, huoltajat ja muu väki.

Heti ensimmäisenä kisapäivänä perjantaina mukana on myös paikallista jännitettävää, kun uusikaupunkilainen keihäänheittäjä Elina Kinnunen ja laitilalainen kiekonheittäjä Krista Uusi-Kinnala ovat kilpailuvuorossa. Ihan joka vuosi ei vastaavanlaisia kisoja ole täällä tarjolla. Viimeksi vastaavan luokan kisat pidettiin Laitilassa 42 vuotta sitten.

Järjestämisestä vastaavat Laitilan Jyske ja Uudenkaupungin Kenttäkarhut. Naapuriseurojen yhteistyö on sujunut mallikkaasti. Järjestelyissä on ollut mukana molempien kaupunkien urheiluväkeä ja toivottavasti myös yleisö löytää tiensä katsomoon.

SM-kisat ovat näytön paikka molemmille kaupungeille. Positiivisen rakennemuutoksen nosteessa kylpevät kaupungit saavat kisojen aikana esitellä parhaita puoliaan. Kahden tuhannen vieraan joukosta moni poikkeaa taatusti visiitille Laitilan lisäksi Uuteenkaupunkiin ja muihin lähikuntiin ja käyttää hyväkseen paikallisia palveluja.

SM-kisoihin saapuu lähes kaksi tuhatta osallistujaa.