Rauhanpuiston ensimmäinen leffailta alkaa tänään yhdeksältä

0
Päivällä Rauhanpuistoon tuotiin jo katsomo leffailtaa varten.

Kiertävä elokuvateatteri Kinotour Oy on tottunut järjestämään elokuvanäytöksiä niin sisätiloissa kuin ulkonakin monenlaisissa eri paikoissa. Valkokankaita on pystytetty niin Raaseporin linnaan, metsään kuin Aurajoen jokilaivan kylkeenkin. Uudenkaupungin Rauhanpuistossa esitetään tänään ja huomenna yhteensä neljä elokuvaa.
– Jokainen paikka on tietysti erilainen, mutta tällainen pieni puisto on aika yleinen paikka näytöksille. Nurmikko on pehmeä ja mukava piknik-henkiselle tapahtumalle, Kinotourin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Antti Rauvola kertoo.
Kinotour pystyttää Rauhanpuistoon valkokankaan, elokuvalaitteiston ja äänentoiston sekä hoitaa näytettävien elokuvien esitysoikeudet. Tapahtuman järjestävän Demokatu-projektin puolesta paikalle on tuotu 50 hengen katsomo, ja nuorisovaltuusto myy naposteltavaa. Järjestäjät ovat saaneet ehdottaa esityspaikan lisäksi myös näytettävät elokuvat. Keskiviikkoillan elokuvina nähdään Leijonakuningas ja Mamma Mia! ja torstai-iltana elokuvat Teit meistä kauniin ja Kaupungin valot. Näytökset alkavat molempina iltoina kello 21 ja ovat yleisölle maksuttomia.
– Nämä kyseiset leffat ovat jo sen verran vanhoja, etteivät ne ole meillä yleensä ohjelmistossa, vaan ollaan hankittu ihan tätä tilaisuutta varten esitysluvat niihin, Rauvola kertoo.
Valkokankaaksi Rauhanpuistoon on valittu yhdeksän metriä leveä ja neljä ja puoli metriä korkea valkokangas, josta elokuvan näkee hyvin parikin sataa ihmistä. Haasteita elokuvan näyttämisessä Rauhanpuistossa saattaa aiheuttaa mahdolliset liikenteen äänet, mutta Rauvolan mukaan äänentoisto testataan ja suunnataan huolellisesti yleisöön päin, joten meluhaittaa ei pitäisi olla. Uudenkaupungin näytöksiä säät näyttävät suosivan.
– Sattui hyvä tuuri. Toki vesisateellakin voi näyttää elokuvia, mutta niitä ei ole vaan niin kiva katsoa, Rauvola toteaa.
Rauvola kertoo, että ulkoilmaelokuvia näytetään eniten huhti-toukokuussa sekä elokuusta aina lokakuun ensimmäiselle viikolle saakka. Kinotourilla on järjestettävänään elokuusta syyskuun loppuun kaikkiaan 30 ulkoilmanäytöstä monella eri paikkakunnalla.
– Paras ajankohta on varmaan syyskuun toinen viikko, jolloin iltaisin saattaa olla vielä 10-15 astetta lämmintä, mutta kahdeksasta eteenpäin on jo pimeää. Drive-in-autonäytöksiä voi toki järjestää vielä lokakuun lopullakin.
Ilman kalliimpaa led-laitteistoa näytöksiä ei voida näyttää valoisaan aikaan, mikä on syynä myöhäisiin näytösaikoihin.
– Arki-ilta voi olla haasteellinen monelle, mutta uskon että tämä on kuitenkin niin spesiaali tilaisuus, että ihmiset haluavat tulla paikalle, Rauvola tuumaa.