Täsmälääkkeitä vapaa-ajanongelmiin

0

Kansalaisopiston syksyn kurssit ja opintopiirit kieppuvat nyt monen mielessä kuin maahan putoavat lehdet.

Kokeilisinko käden taitojani nypläyskurssilla tai tekisinkö syksyn pimeinä iltoina riippukeinun ensi kesän joutilaisiin päiviin solmeilu-kurssilla?

Olisiko nyt sopiva hetki ryhtyä petraamaan osaamista tietotekniikan parissa? Lähtisinkö verestämään muistoja kotikaupunkini menneisyydestä perinnepiiriin?

Sopivia harrastuksia, luentoja, opintopiirejä ja kursseja voi ostaa ja valikoida kaikessa rauhassa netissä. Täsmälääkkeitä vapaa-ajan ongelmien ehkäisemiseen on runsaasti. Kudontaa, kuvataidetta, karjalanpiirakoita, gospelia, teatteria, tanssia, historiaa ja meditaatiota.

Kansalaisopiston ohjelma on kuin vanhan ajan sekatavarakauppa, jokaiselle on tarjolla jotakin.

Vakka-Suomeen on muuttanut tänä vuonna paljon uutta väkeä, ja opisto tarjoaa myös heille täsmälääkkeitä vapaa-ajanongelmiin. Oman kotikunnan lisäksi kannattaa tutustua myös naapurikuntien kurssitarjontaan, sillä välimatkat Vakka-Suomessa eivät ole pitkiä. Alueen kuntien yhteinen Vakka-opisto toimii kaikkiaan kuuden kunnan, Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Kustavin, Taivassalon ja Pyhärannan alueilla.

Kurssitarjonnassa on joka vuosi otettu hienolla tavalla huomioon niin perinteet kuin ajassa liikkuvat ilmiöt ja trendit. Olipa sitten työikäinen tai eläkeläinen, lapsiperheen arkea elävä tai ikääntyvä isovanhempi, tunti tai pari omaa aikaa keskellä arkea antaa voimia jaksamiseen ja sisältöä elämään.

Harrastusten tehoa palautumisessa on verrattu jopa hyvän yöunen voimaannuttavaan vaikutukseen. Moni valitsee tuttuja ja turvallisia harrastuksia, mutta itseään voi haastaa myös kokeilemalla jotakin oman mukavuusalueen ulkopuolella olevaa uutta juttua.

Tunti tai pari omaa aikaa keskellä hektistä arkea antaa voimia jaksamiseen.