Ekorakentamisen pilottihanke

0

Uudenkaupungin tuleva sivistys- ja hyvinvointikeskus on maassamme pilottihanke, jota seurataan tarkasti mm. Suomen ympäristökeskuksessa ja ympäristöministeriössä. Monitoimitalo keskittyy ympäristövastuulliseen, vihreään rakentamiseen. Käyttäjiä kokonaisuuteen tulee nykyistä enemmän, vaikka Pohitullin ja Viikaisten mäelle rakennetaan vähemmän neliöitä, mitä nyt siellä on.

Tämän vuoden aikana kuullaan tarkasti tulevia käyttäjiä ja alojen asiantuntijoita kokoamalla pedagogisia toimintavaatimuksia ja teknisiä vaatimuksia.

Tarkoituksena on laajentaa myös monitoimitalon toimijoita kaupungin yhdistyksiin ja yrityksiin. Talon teemana tulee olemaan monta tilaa ja monta toimintaa eli yhteisöllisyys on yksi painopisteistä.

Hankkeen karkea kustannusarvio on tällä hetkellä 40–50 miljoonaa euroa. Summa on iso, mutta sillä saatavien toimintojen listakin on pitkä: alakoulu, yläkoulu, lukio, kansalaisopisto, musiikkiopisto, uimahalli, monitoimihalli ja varhaiskasvatuksen tilat. Kaupungin kuntapäättäjien ja kaupunkilaisten huolta helpottaa, että hankkeelle luvassa tukieuroja.

Sivistys- ja hyvinvointikeskus on myös keskiössä, kun kaupungissa järjestetään lokakuun alussa ensimmäinen Fiksu rakentaminen & Ilmastoseminaari. Asiantuntijat, kutsuvieraat tutustuvat hankkeeseen päivällä ja illalla on vuorossa avoin seminaari, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus kuulla hankkeesta.

Talon teemana tulee olemaan monta tilaa ja monta toimintaa eli yhteisöllisyys on yksi painopisteistä.