Hurja takaa-ajo Uudenkaupungin keskustassa – motocrosspyörällä kaahannut nuorukainen pääsi maanantaina poliisilta karkuun

4

Poliisi ajoi maanantaina takaa motocrosspyörällä karkuun paennutta nuorukaista Uudessakaupungissa. Koko takaa-ajon ajan motocrosspyörä ajoi poliisin mukaan erittäin vaarallista nopeutta. Lisäksi keskustan liikenne oli päivällä vilkasta, kevyttä liikennettä oli paljon ja ajoreitillä oli useampia suojateitä.

Poliisipartio ajoi tunnuksellisella poliisiautolla Vakka-Suomenkadulla maanantaina päivällä. Partiota vastaan tuli Laivanrakentajantien suunnasta kilvetön motocrosspyörä, joka kääntyi Ketunkalliontielle. Motocrosspyörä lähti voimakkaasti kiihdyttämään kohti Mältintien risteystä ja nosti etupyörän ylös. Motocrosspyörä ohitti etupyörä ylhäällä suojatien ja Supipolun risteyksen. Tässä vaiheessa partio kytki päälle hälytysvalot, -äänet ja laittoi pysäytysvalon päälle.
Ketunkalliontiellä partioauton nopeus oli 100 km/h. Tässä nopeudessa motocrosspyörän ja partioauton välinen etäisyys pysyi samana. Ketunkalliontiellä on 40km/h nopeusrajoitusalue.
Liikenne oli tapahtuma-aikaan vilkasta. Paikalla on useita suojateitä sekä risteäviä teitä.

Ketunkalliontieltä Mältintien risteykseen tultaessa on pakollinen pysähtyminen. Se on osoitettu liikennemerkein. Risteyksessä oli pysähdyksissä auto, jonka motocrosspyörä ohitti pysähtymättä. Motocrosspyörä käytti vastaantulevien kaistaa ja ylitti samalla suojatien. Tämän jälkeen motocrosspyörä kääntyi oikealle Mältintielle ja kiihdytti voimakkaasti Laivanrakentajantien suuntaan.
Ketunkalliontien ja Mältintien risteyksessä oli tapahtumahetkellä vilkas liikenne ja useita autoja. Mältintiellä ennen Laivanrakentajantien risteystä motocrosspyörä ajoi ajoradan vasemmalla puolella kulkevalle pyörätiellä ja ajoi pyörätietä pitkin alikulkutunnelista Laivanrakentajantien ali. Tämän jälkeen motocrosspyörä ajoi oikealle takaisin ajoradalle.
Mältintieltä Levysepänkadun risteykseen tultaessa on pakollinen pysähtyminen -liikennemerkki. Motocrosspyörä ylitti Levysepänkadun pysähtymättä ja ajoi suojatien yli, ohittamalla henkilöauton oikealta puolelta ja jatkoi suoraan kohti Pajalan pienteollisuusaluetta voimakkaasti kiihdyttäen. Motocrosspyörä kääntyi oikealle Autonrakentajantielle ja ajoi sitä pitkin voimakkaasti kiihdyttäen.
Motocrosspyörä kääntyi vasemmalle Pienteollisuustielle, jota jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen. Motocrosspyörä jatkoi ajamalla Santtiontien yli Muottitielle, jonka se kiersi ja palasi takaisin Santtiontielle. Motocrosspyörä kääntyi vasemmalle Santtiontielle, jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen matkaa Raumantien risteykseen, jossa kääntyi oikealle Raumantielle kohti keskustaa voimakkaasti kiihdyttäen.

 

Partioauton nopeus näytti Laivanrakentajantiellä 130 km/h ja etäisyys motocrosspyörään pysyi samana.

 

Toinen poliisipartio tuli Vakka-Suomenkatua pitkin kohti Laivanrakentajantietä ja havaitsi Raumantieltä kohti tulevan motocrosspyörän. Motocrosspyörä kääntyi oikealle Laivanrakentajantielle kohti satamaa. Poliisipartio lähti motocrosspyörän perään. Partioauton nopeus näytti Laivanrakentajantiellä 130 km/h ja etäisyys motocrosspyörään pysyi samana. Laivanrakentajantiellä on 50 km/h nopeusrajoitus.
Hiuntien risteyksessä motocrosspyörä kääntyi oikealle Hiuntielle. Kääntyessä motocrosspyörä kulki sivuluisussa ja kuljettaja oli vähällä menettää ajoneuvonsa hallinnan. Poliisipartio seurasi motocrosspyörää Hiuntiellä, jossa samaan suuntaan kulkevalla pyörätiellä oli suuri joukko pieniä lapsia kävelemässä.
Läheisyydessä on myös suojatie, joka kuljee Hiuntien poikki. Motocrosspyörä jatkoi Hiuntietä pitkin ja Hiuntiellä se ajoi ajoradan oikealle puolelle nurmialueen yli jatkaen Hiuntien suuntaista pyörätietä pitkin. Motocrosspyörä jatkoi pyörätietä kääntyen pyörätielle oikealle Ankkakujan suuntaan.

Poliisi menetti motocrosspyörän näkyvistään, mutta noin 15 minuutin kuluttua hätäkeskukseen ilmoitettiin motocrosspyörän menneen Ankkakujalle yhteen pihaan. Poliisi otti paikalta kiinni kaksi henkilöä ja vapautti heidät kuulusteluiden jälkeen.

Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena, niskoitteluna poliisia vastaan ja ajoneuvorikkomuksena.

 

 

4 KOMMENTIT

  1. Älytöntä vaarantaa takaa-ajolla ihmishenkiä, poliisin provosoimat kiihdyttävät vauhtia tällä tavoin!

  2. Kyllä takaa-ajo on lain mukaan suoritettava toimenpide ja pysäyttämiskeinoina on sallittu mm.ampuma-aseen käyttö. Maallikon tätä ei tule kyseenalaistaa.

  3. Varmaan sama joka ajoi keskustassa perässä, näytti keskisormea. Häiritsi liikennettä keskustassa. Tästä on aikaa. Meinattiin poliisille soittaa ja vielä kun ystävä lähti kotiin näki hänet, seurasi ja koitti ajaa vierelle. Mutta ystävä sai tehtyä käännöksen kotiin. Mutta viikko sitten vaaleatukkainen nuori tyttö ajoi skootterilla ja toinen lamppu oli sammunut. Ohitettiin hänet, ja hän näytti keskisormea.

Kommenttien lisääminen on estetty.