Kalannin kirkon alttarikaapin maalauksia lähti Amerikkaan

0
Kansallismuseossa esillä olevaa Kalannin kirkon alttarikaappia pidetään Suomen ja Pohjoismaiden arvokkaimpana. Keskiosan tammiset korkokuvat kertovat Neitsyt Marian elämästä ja sivusiivekkeiden maalaukset Pyhän Barbaran legendasta. Kuva: Matti Jussila

Matti Jussila
Osa Kalannin kirkossa aikanaan sijainneesta 600 vuotta vanhasta alttarikaapista on lähetetty kansainväliseen näyttelyyn Los Angelesiin Yhdysvaltoihin. Sieltä se jatkaa ensi vuoden alussa näyttelyyn Lontooseen ja takaisin Kansallismuseon kokoelmiin se palaa ensi kesänä.

– Kalannin alttarikaapin Barbaran legendaa kuvaavat maalaukset ovat monin tavoin merkittäviä Suomessa, sanoo amanuenssi Satu Frondelius Kansallismuseosta.

Kalannin kirkon alttarikaappi on kokonaisuutena arvokas ja siis varsin vanha. Se on valmistettu Hampurissa ja ajoitettu 1420-luvulle.

Lue lisää 29.9.2018 lehdestä