Laura Louhivuori jatkaa sukunsa pitkää merenkulkijaperinnettä

0
Laura Louhivuori vapaalla Turussa. Uudessakaupungissa Louhivuori kertoo käyvänsä melko tasaisesti kerran kuussa. Kuva: Asko Tanhuanpää

Asko Tanhuanpää

Uusikaupunkilaista Louhivuoren sukua jos mitä on lupa kutsua merenkulkijoiden suvuksi. Pitkää perinnettä täydentää Laura Louhivuori, 24, joka valmistui kesäkuussa Turun ruotsinkielisestä ammattikorkeakoulusta Noviasta merikapteeniksi.

– Olen viettänyt lapsuuteni kesät Uudenkaupungin saaristossa ja perheen kanssa purjeveneessä eli meri on elementtinä tuttu, mutta kukaan ei ole koskaan painostanut minua lähtemään merenkulkualalle. Lukion jälkeen ajatus alan opinnoista alkoi kuitenkin kummasti kirkastua. Tajusin, että toimistotyöt eivät ole minun juttuni, Laura Louhivuori tilittää.

Lue lisää 22.9.2018 lehdestä