Sähköt palautettu Uudessakaupungissa – myrsky vei pahimmillaan sähköt tuhansilta

0

Myrkyn katkomat sähköyhteydet on saatu kuntoon Uudessakaupungissa. Alkuiltapäivästä kaupungissa ei ole enää yhtään taloutta ilman sähköä, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkolistasta.

Uudessakaupungissa oli ilman sähköä 175 taloutta aamukahdeksan jälkeen. Pahimmillaan yön ja aamun aikana on ollut ilman sähköä lähes 2 600 taloutta. Tiedot ilmenevät Energiateollisuuden sähkökatkotilastoista.

Keskiviikkoiltana saapunut syysmyrsky katkoi sähköjä Vakka-Suomessa. Länsituuli voimistui myrskypuuskiin keskiviikkoillasta alkaen maan etelä- ja keskiosassa.

 

VOIMAKAS matalapaine liikkuu keskiviikkoillan ja torstain aikana Suomen yli itään, kertoo Ilmatieteenlaitos. Länsituuli alkaa voimistua myrskypuuskiin keskiviikkoiltana länsirannikon maakunnissa ja yöllä muualla maan etelä- ja keskiosassa.

Lounaisosissa voi tulla sade- ja ukkospuuskia alkuillasta ennen varsinaisia matalapainetuulia. Sademäärät ovat noin 5–20 millimetriä koko maassa.

 

SADEALUEEN jälkeen puuskainen, länsiluoteinen tuuli voimistuu lännestä alkaen. Puuskat ovat voimakkuudeltaan laajalti 15–20 metriä sekunnissa, maan etelä- ja keskiosassa 17–22 metriä sekunnissa. Tuulenpuuskat aiheuttavat paikoin sähkökatkoja maan etelä- ja keskiosassa varsinkin järvien länsirannoilla.

 

YÖPAKKASIA tai hallaa voi esiintyä erityisesti perjantain ja lauantain vastaisina öinä aina maan eteläosaa myöten. Vesistöjen lähellä hallaa ei kuitenkaan esiinny.

 

Kuva: Liikenneviraston kelikamera, Enontekiö 26.9.2018

ENONTEKIÖN Kilpisjärvellä satoi tiistaina ensilumi; aamun havainnossa oli kaksi senttimetriä lunta. Pohjois-Lapin tunturiseudulla ja Enontekiön kunnassa sataa keskiviikon aikana lisää lunta ja räntää 5–10 senttimetriä.

 

Juttu julkaistu 26.9.2018 kello 13:40. 

Juttua päivitetty 26.9. kello 8:24 ja 13:04.