Muutakin kuin kielen opiskelua

0
Luokkahuoneessa istumista on vähennetty kotoutumiskoulutuksen uudistuessa. Ivy Amoah (edessä vasemmalla) ja Omar Abdulazeez (neljäs vasemmalta toisessa rivissä) toivovat saavansa töitä kurssin käytyään. Kuva: Iidaliisa Pardalin
Luokkahuoneessa istumista on vähennetty kotoutumiskoulutuksen uudistuessa. Ivy Amoah (edessä vasemmalla) ja Omar Abdulazeez (neljäs vasemmalta toisessa rivissä) toivovat saavansa töitä kurssin käytyään. Kuva: Iidaliisa Pardalin

Iidaliisa Pardalin

Winnovan tiloissa Yliselläkadulla on luokkahuoneen seinällä viikonpäiviä eri kielillä. Maanantaille löytyy lukuisia vaihtoehtoja: edwoada, luni, pondelok, esmaspäev sekä erilaisia kyrillisin ja arabialaisin aakkosin kirjoitettuja versioita.

– Tässä ryhmässä on 18 opiskelijaa ja 12 eri kansallisuutta, kertoo vastuuopettaja Leena Durand.

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa on Uudessakaupungissa tällä hetkellä yhteensä 40 opiskelijaa Vakka-Suomen alueelta. Koulutusta on hiljattain muutettu niin, että se sisältää vähemmän koulun penkillä istumista ja enemmän ihmisten ja työelämän parissa oloa.

Viikonpäivät on esitetty luokkahuoneen seinällä jokaisen kurssilaisen äidinkielellä. Kuva: Iidaliisa Pardalin

– Kun opiskelijat saavat kontaktia paikallisiin, se madaltaa kanssakäymisen kynnystä puolin ja toisin, Durand sanoo.

Lue lisää 11.9.2018 lehdestä