Nälkäpäiväkeräys käynnistyi

0
Novidan opiskelijat Jessica Hottinen, Sanni Koivisto ja Sandra Klade osallistuivat kerääjinä Nälkäpäiväkeräykseen.

Suomen Punaisen Ristin perinteinen Nälkäpäiväkeräys käynnistyi tänään torstaina. Vaikka keräys jatkuu virallisesti lauantaihin, niin Uudessakaupungissa lipaskerääjät ovat liikkeellä vain tänään ja huomenna perjantaina.

Lipaskeräyksen ohella myydään myös Nälkäpäiväleipää. Tuoreen ruisleivän voi käydä ostamassa joko Aliseltakadulta Ystäväntuvan edestä tai Vakka-Suomenkadun S-marketin aulasta. Kalannissa Nälkäpäiväleipää myydään paikallisen K-kaupan edessä ja huomenna myyntiin tulee myös hernekeittoa.

Nälkäpäiväkeräyksellä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon, mistä autetaan ihmisiä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Esimerkiksi juuri nyt keräysvaroilla pidetään yllä Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalaa Bangladeshissa. Maahan on saapunut yli miljoona pakolaista naapurimaasta Myanmarista. Sairaalassa tehdään vaativia leikkauksia ja hoidetaan esimerkiksi vaikeita synnytyksiä ja avuntarve on valtava.