Peurojen kaatolupia on lisätty radikaalisti

0
Kylmäjärven luonnonkauniissa maisemissa Ihodessa poseeraava Taro Valo aloittaa tänä syksynä Ihoden-Vermuntilan Metsästysseuran uutena jahtipäällikkönä. Pesti on aina kaksivuotinen. Kuva: Asko Tanhuanpää

Asko Tanhuanpää

Koko ajan lisääntyvän valkohäntäpeurakannan ja eläinten niin liikenteessä kuin pelloillakin aiheuttamien haittojen vuoksi on metsästäjille asetettu valtakunnallista painetta kannan harventamiseksi. Esimerkiksi Vakka-Suomen Riistanhoitoyhdistyksen alueella on pyyntilupien määrä noussut viime vuodesta lähes kahdellasadalla.

– Peuroja on todella paljon, kanta on suorastaan räjähtänyt, eikä myöskään hirvien ja kauriiden määrä ole laskennan mukaan ainakaan vähenemään päin. Alueellisesti jaettavien pyyntilupien määrä perustuu tietysti aina vuosittain tehtävään laskentaan, Pyhärannassa toimivan Ihoden-Vermuntilan Metsästysseuran uusi jahtipäällikkö Taro Valo selvittää.

Lue lisää 27.9.2018 lehdestä