Satamasta tehtaalle ja takaisin

0
Rekkaliikenne sataman ja tehtaan välillä on niin kiivasta, että joskus syntyy jonoakin. Kuva: Maija Ala-Jääski

Uudenkaupungin Hepokarin satamassa rekkakuski Sami Lahtonen istahtaa Scanian ratin taakse. Vielä kuljettajakortti digitaaliseen ajopiirturiin, vesipullo viereen ja työpäivä voi alkaa. Edessä on kahdentoista tunnin vuoro, joka päättyy aamuviideltä.

– Tulin eilen töihin viiden päivän vapailta, joten vaikka työvuorot ovat pitkiä, niin vastaavasti myös vapaapäiviä kertyy normaalia viikonloppua enemmän. Mulle tämä systeemi sopii, selvittää Sami Lahtonen.

Rekkaveturin kojelautaan kiinnitetty näyttöpääte kertoo päivän ensimmäisen ajokeikan sisällön. Heikolan Kuljetus Oy:n työvuorossa olevista kuljettajista yksi toisensa jälkeen lähtee Lahtosen tavoin hakemaan satamakentältä omaa traileria.

Lue lisää 15.9.2018 lehdestä