Lapsille eväät kouluun ja päivähoitoon

0
Ensi viikon maanantaina ja tiistaina kouluissa ja päiväkodeissa ei tarjota lapsille ruokaa, vaan heidän on tuotava mukanaan omat eväät. Kuva: Maija Ala-Jääski

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n hallitus on päättänyt aloittaa poliittisen lakon ensi maanantaina 22. lokakuuta. Lakko kestää kaksi päivää ja se vaikuttaa kunnissa siivouksen, kiinteistönhuollon ja ruokapalvelun toimintaan sekä liikunta-, kulttuuri- ja urheilutoimeen.

Suurin vaikutus lakolla on koulujen ja päiväkotien arkeen, sillä maanantaina ja tiistaina niihin ei toimiteta ruokaa.

– Lapsille tulee siis pakata eväät mukaan kouluun ja kunnalliseen päivähoitoon, tiivisti Uudenkaupungin va. sivistyspalvelukeskuksen johtaja Arja Kitola.

Vanhempia ohjeistetaan laittamaan lapsille mukaan riittävästi pilaantumatonta ruokaa. Kouluissa ja päiväkodeissa ei ole mahdollista lämmittää ruokia, eikä säilyttää niitä kylmässä. Päivähoidosta muistutetaan vielä erikseen, että hoitopäivän aikana lapsi saa normaalisti useamman aterian, esimerkiksi aamupalan, lounaan ja välipalan.

Lue lisää 20.10.2018 lehdestä