Onnistuneet kokeilut ja tapahtumat

0

Rauhanpuiston valot ja riippumatot, Alisenkadun kävelykatu, betonipenkit torilla, elokuvat puistossa, Taiteiden yö… Uusikaupunkilaiset pitivät tämän kesän demokadun kokeiluista, jossa etsittiin tapoja elävöittää ja tehdä kaupungin keskustaa viihtyisämmäksi. Kaupungissa tehdään parhaillaan arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa ja EU-rahoitteinen demokatu-hanke on osa sitä.

Kokeilut ja tapahtumat houkuttelivat aurinkoisessa ja helteisessä säässä kuuden viikon ajan niin kaupunkilaisia, mökkiläisiä kuin turisteja Uudenkaupungin keskustaan. Demokadusta tehty kysely kaupungin nettisivuilla todisti, että on myös perusteita jatkaa kokeiluja.

Kyselyyn vastasi yli 400 henkilöä. Kokeilujen ja tapahtumien koettiin piristäneen ja lisänneen viihtyvyyttä kaupungin keskustassa. Myös enemmistö vastaajista, 65 prosenttia, oli mieltynyt Alisellakadulla olleeseen kävelykatuun.

Jotta kävelykatu olisi vastaajien mielestä toimiva, enemmistö toivoo sinne aurinkoisia ja varjoisia oleskelutiloja, erilaisia istumapaikkoja, kauniita istutuksia. Kadun varrella olevat kivijalkakaupat haluttiin olevan auki myös iltaisin. Ja kadun varrella pitäisi olla kahviloita ja ravintoloita.

Demokadun kokeilut ja tapahtumat eivät olleet kalliita, mutta toivat vaihtelua ja iloa monen kaupunkilaisen elämään. Selvästi kaupunkilaiset kaipaavat keskustaan tällaisia tapahtumia. Niinpä osasta kokeiluista voisi tehdä pysyviä elävöittämään kaupunkimme keskustaa.

Myös enemmistö vastaajista, 65 prosenttia, oli mieltynyt Alisellakadulla olleeseen kävelykatuun.