Täydellisen epätäydellinen

0

Uskon, että jokaisella on elämässään vaihe, jolloin omaa kehoaan kyseenalaistaa. Minun on ollut välillä vaikea löytää itsestäni hyviä asioita. Joskus olen katsonut peiliin, ja nähnyt vain liudan piirteitä, joita minussa mielestäni pitäisi muuttaa.

Uskon, etten ole ainoa, joka on kamppaillut tällaisen asian kanssa. Oli kyse sitten kävelytyylistä, naurusta, hiusten laadusta, painosta, pisamista, pään muodosta tai vaikkapa hampaiden väristä, meillä kaikilla tuntuu olevan jotain, jonka haluaisimme itsessämme muuttaa. On inhottavaa tuntea näin. Miksi epävarmuuksia on ja ennen kaikkea, miksi niistä on niin hankala päästä eroon?

Lomailin kesällä perheeni kanssa Bulgariassa. Bikineissä rannalla tai uima-altaalla olin erittäin tietoinen jokaisesta kehoni atomista – siltä minusta ainakin tuntui. Yhtenä lomapäivänä katsoin ympärilleni altaan reunalla ja mietin uskaltaudunko edes ottamaan rantamekkoa pois päältäni.

Näin malleiksi kelpaavia naisia upeat bikinit päällään ja mietin omaa peilikuvaani. Yhtäkkiä silmäkulmassani kuitenkin vilahti jotain: Hymyilevä nainen käveli tyttärensä kanssa altaan reunalla. Nainen ei näyttänyt Victoria’s Secret -mallilta eikä bodarilta, mutta hän näytti bikineissään uskomattoman kauniilta, naiselliselta, ylpeältä ja onnelliselta.

Tämän jälkeen katsoin ympärilleni tarkemmin, ja näin kaikenikäisiä naisia, kaikenlaisia vartaloita, laidasta laitaan erilaisia bikineitä ja uskomattoman monta hymyä. Jokaisen tulisi kelvata malliksi, sillä jokainen on kaunis omalla tavallaan. Täydellisen epätäydellinen, niin kuin sanotaan.

Miksi on niin vaikeaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin on? Eikö kaikista tärkein asia ole se, että nauttii elämästään ja on onnellinen? Eivätkö kaikki ihmiset ole hyviä juuri sellaisina kuin ovat? Minä ainakin haluan olla. En jaksa miettiä, mitä muut ajattelevat, tai miltä näytän nyt, jos makaan aurinkotuolilla näin. Ihan sama, sanon minä. Maailmassa on varmasti parempaakin pohdittavaa.

Miksi ystävissä nähdään usein niin paljon kauniita asioita? Voisimmeko nähdä itsemme samoin kuin ystävämme? Toivon, että jokainen viettäisi päivänsä omasta mielestään kauniina ja upeana. Sinä olet kaunis, ainutlaatuinen ja tärkeä niin monelle. Kanna kehosi ylpeydellä, sillä se ansaitsee sen, sinä ansaitset sen. Jos haluat panostaa vähän enemmän ulkonäköösi, hymyile, sillä se pukee sinua. Ainutlaatuisen kehosi lisäksi sinulla on vielä ainutlaatuisempi persoona. Kauneus ei ole vain ulkoista. Se kaikista tärkein kauneus on sisäistä.

Mitä uima-altaalla loppujen lopuksi kävikään? Heitin rantamekon aurinkotuolin selkänojalle ja luin sata sivua rikosjännäriä – bikineissä. Jokainen vartalo on bikinivartalo.

Jasmin Jussila
opiskelija