Päivi Sappinen
Pikkupakkanen nipisteli nenänpäätä ja talven ensimmäiset lumihahtuvat satoivat maahan kuin tilauksesta sunnuntaina, kun Uudessakaupungissa juhlittiin joulunavausta. Erityisesti lasten malttamattomina odottama tapahtuma houkutteli runsaasti väkeä keskustan alueelle koko päivän ajaksi.

90-luvun puolivälistä saakka järjestetyt Wanhanajan markkinat oli siirretty Yliseltäkadulta korttelin verran keskustan suuntaan ja markkinakojut täyttivätkin nyt torin lisäksi pätkän Alistakatua Koulukadun ja Rauhankadun välillä. Joulutunnelma jatkui Rauhanpuistossa, mihin oli rakentunut Golfravintolan joulumaa.

Markkinajärjestelyistä vastannut torivalvoja Terttu Lundelin oli tyytyväinen markkinapaikan uuteen sijaintiin.

– Aluetta vaihdettiin ennen kaikkea sen takia, että saataisiin alue yhtenäiseksi. Nyt tori, Alinenkatu ja Rauhanpuisto muodostivat hienon ja tunnelmallisen kokonaisuuden, Lundelin sanoi.

Lue lisää 27.11.2018 lehdestä