Karnevaali hehkuttaa lämpöä kaupunkiin

0

Mereltä puhaltava hyytävä pohjoistuuli livahtaa takin läpi, rynnistää voimalla luihin ja ytimiin ja kangistaa kulkijan.

Pipo, kaulaliina ja hanskatkaan eivät riitä suojavarusteiksi kylmyyttä vastaan. Varpaat huutavat lämpöä, vaikka jalassa on villasukat.

Se on täällä taas. Marraskuu. Sää on raaka ja pimeys alkaa päivä päivältä varhaisemmin.

Takana on lämmin kesä, väreissä kylpevä syksy ja edessä – niin, mitä? Kirjailija Tommi Kinnunen kuvailee tänä syksynä ilmestyneessä Pintti-romaanissaan oivallisesti vuodenaikojen vaihtelua:

Kesä on hetkeksi toteutunut haave siitä, mitä elämä voisi olla. Syksy on menneen muistelua ja kevät sykkivää uuden odottamista. Vain talvi on oma itsensä vailla kaipuuta taakse tai tulevaan.
Turussa asuva entinen kuusamolainen ja kesälaitilalainen osuu asian ytimeen. Tässä ja nyt -ajattelusta on apua kaamosahdistuksen torjunnassa.

Uudessakaupungissa talveen voi laskeutua huomenna perjantaina yhteisöllisessä Hehku-karnevaalissa, jossa ei voivotella alkavaa pimeää vuodenaikaa, päinvastoin.

Kiitos kaupungin Rauhanpuisto on valaistu upean tunnelmallisesti samaan tapaan kuin viime elokuussa. Nyt pimeän keskellä valoista on vieläkin enemmän iloa.

Puistossa on tarjolla virkistystä niin kielelle kuin mielellekin, muun muassa live-musiikkia, kansainvälinen ruokatori, nukketeatteria ja illan huipentava valoputous Sorvakon sillalla.

Uudenkaupungin Sanomat toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi kaikkien aikojen toiseen, eloisaan ja valoisaan Hehku-karnevaaliin. Muistakaa pukeutua lämpimästi, ja sateenvarjollekin saattaa olla käyttöä. Rauhanpuistossa tavataan!

Puistossa on huomenna tarjolla virkistystä niin kielelle kuin mielellekin.