Marraskuu on lasten kuukausi

0

Ei taaskaan mitään tekemistä?

Jos siltä tuntuu, ainakin lapsiperheiden kannattaa tutustua tässä kuussa kaupungin kulttuuripalvelujen tarjontaan.

Uudessakaupungissa marraskuu on nimetty lasten kuukaudeksi. Lasten kuu – marraskuu -tapahtumaviikoilla on jo vuosien perinne. Tänä vuonna se järjestetään 27. kerran.

Lokakuussa ilmestyi opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman työryhmän esitys, jossa muistutetaan taiteen ja kulttuurin merkityksestä. On hienoa, että täällä kaupunki on halunnut nostaa juuri lastenkulttuurin vahvasti esille.

Lastenkulttuuria edistetään nyt valtakunnallisena kärkihankkeena. Uudessakaupungissa kannattaa uuden koulu- ja päiväkotihankkeen yhteydessä miettiä, miten lasten taide- ja kulttuurikasvatusta, luovaa ajattelua ja harrastuksia voidaan edistää tulevaisuudessa tilaratkaisuilla.

Tänä vuonna Lasten kuussa on tarjolla monenlaista mukavaa ohjelmaa, kuten nukketeatteria, satutunteja, MLL:n liikuntatapahtuma, askartelua, vauvaloruilua ja snorkkeliuintia.

Eilen taikuri Alfredo vieraili 10-vuotisjuhlakiertueellaan kaupungissa, ja sunnuntaina Satu Sopasen & Tuttiorkesterin 30-vuotisjuhlakonsertti päräyttää kulttuurikeskus Cruselliin konsertoimaan. Ensi viikon tiistaina vuorossa on Vakka-Suomen musiikkiopiston Juhlatuuli-konsertti.

Uudenkaupungin Teatteri, kirjasto, elokuvateatteri Kuvala sekä uimahalli ovat mukana kantamassa kortensa kekoon tapahtumakuukauden synnyttämisessä.

Lasten kuu virkistää ja ilostuttaa lapsiperheiden arkea sopivasti juuri silloin, kun ulkona ei ole oikein mitään tekemistä. Se on mukava tapa saada perheet yhdessä liikkeelle.

Vähällä vaivalla kotinurkilla on nyt tarjolla monenlaisia elämyksiä, jotka nostavat taatusti arjen yläpuolelle. Ei tarvitse muuta kuin lähteä.

Kotinurkilla on nyt tarjolla monenlaisia elämyksiä.