Paula Oksman maalaa herkkiä hetkiä ja pieniä tarinoita

0
Paula Oksman on tehnyt töitä kuvataiteilijana jo 27 vuotta. Hän maalaa jonkin verran myös tilaustöitä.

Uudenkaupungin linja-autoaseman talossa avautuu sunnuntaina taiteilija Paula Oksmanin näyttely.
– Edellisen kerran minulla on olla oma näyttely Uudessakaupungissa parisen vuotta sitten, kertoi nykyään Ypäjällä asuva Oksman.
Oksman on monipuolinen taiteilija, joka maalaa niin asetelmia, ihmisiä kuin luontoakin. Hänen töitään yhdistää aiheiden kauneus ja tarkkaan harkittu värimaailma. Katsoja voi löytää niistä myös pieniä tarinoita.
– En voisi koskaan kuvitella maalaavani jotain rumaa, rujoa tai väkivaltaista. Maailmassa on muutenkin liikaa synkkyyttä, totesi Oksman.
Värien suhteen Oksman kertoi elävänsä erilaisia värikausia. Nyt hän on matkalla muutaman vuoden takaisesta, lähes mustavalkoisesta ajanjaksosta kohti värikkäämpää aikaa.
– Tietysti se, että vietän osan aikaa vuodesta Unkarissa, vaikuttaa niin värien käyttöön kuin aiheisiinkin. Jotenkin se Suomen talven harmaus vie paletistakin värit ja Unkarin kesän värikylläisyys tuo ne puolestaan takaisin, selvitti Oksman.
– Kun taiteen tekemiseen tulee pidempi tauko, esimerkiksi silloin kun ajamme Unkarista takaisin Suomeen, niin pitää oikein hakemalla hakea se maalaamisen rutiini uudelleen. Mutta kun sen taas löytää, niin alkaa maalausten ideoita ja aiheita pulputa mieleen, joskus ihan liikaakin, Oksman hymyili.
Hän kuvasi omaa matkaansa taiteilijana rappusiksi.
– Minua ajaa eteenpäin  halu uudistua ja kehittyä taiteilijana ja siinä täytyy vain edetä askel kerrallaan ja odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, pohti Paula Oksman.
Tällä hetkellä hän naturalistisiin teoksiin on alkanut hiipiä myös abstrakteja elementtejä.
Paula Oksmanin näyttely on avoinna sunnuntaista 4. marraskuuta sunnuntaihin 11. marraskuuta asti päivittäin klo 11-18. Esillä olevat teokset ovat kolmen viime vuoden tuotantoa. Näyttely on myös myyntinäyttely.