Tiedossa tiukkaa taloudenpitoa

0

Uusikaupunki panostaa tulevaisuuteen seuraavan kolmen vuoden taloussuunnitelmassaan, vaikka vuodet tulevat olemaan erittäin tiukkoja. Vuodet vaativat palvelukeskuksilta tarkkaa taloutta, mutta silti Uusikaupunki investoi kolmena vuotena rajusti, noin 70 miljoonan euron edestä.

Uudenkaupungin työpaikkaomavaraisuus on Suomen huippua, peräti 130-140 prosenttia ja kaupungin työttömyysaste on noin kuuden prosentin lukemissa. Uusikaupunki halajaa uusia asukkaita ja se näkyy myös kaupungin strategiassa. Uki 20300 – Oikeenlaista kemiaa -strategian tavoitteena on, että vuonna 2030 uusikaupunkilaisia on 20300. Niinpä kaupungin palveluverkkoa on kasvatettava, samoin kuin infrastruktuuria ja liikenneyhteyksiä on parannettava.

Tulevien vuosien mittavin hanke on Viikaisten alueelle rakentuva sivistys- ja hyvinvointikeskus. Taloussuunnitelmassa vuosille 2020–2021 varataan siihen runsas 45 miljoonaa euroa. Summa on huima, mutta sillä saadaan paljon; alakoulu, yläkoulu, lukio, uimahalli, monitoimihalli ja päiväkoti. Kaikkien niiden palvelut ovat tärkeitä kasvavalle kaupungille ja asukkaille.

Tulevien vuosien Uudenkaupungin kehittämisen painopisteenä on hallittu kasvu. Tavoitteena on myös monipuolinen ja kasvava elinkeinotoiminta. Osaavan työvoiman, innovoinnin lisäksi Uusikaupunki haluaa, että sen asukkaat viihtyvät kaupungissaan.

Tulevien vuosien mittavin hanke on Viikaisten alueelle rakentuva sivistys- ja hyvinvointikeskus.