Van Andringan huippupeli ei pelastanut haiparvea

0

Kauden ensimmäinen iso tappioputki lihotti itseään yhdellä tappiolla lauantaina. Mikään suuri yllätys tämä ei ollut, sillä petokala vieraili hallitsevan Suomen mestarin Kauhajoen Karhun kotiluolassa.

Oikeastaan missään vaiheessa ei Korihait pystynyt isäntiä uhkaamaan, vaan matsi eteni sopuisasti kymmenen ja 25 pisteen erolla toisesta jaksosta lähtien. Koitos päättyi 100-85-numeroihin.

Korihaiden kapteeni Marius van Andringa intoutui pistämään parastaan hyökkäyspäässä. Aktiivisesti ratkaisuja hakenut van Andringa paukutti komeat 31 pistettä osuen viidesti kaaren takaa. Mika Nuolivirta oli 13 pisteellä toinen kaksinumeroisiin päässyt.

Pisteitä katseltaessa on huomioitava tilastollinen harvinaisuus, sillä van Andringa takoi pinnoja enemmän kuin koko amerikkalaisnelikko yhteensä. Jenkkikvartetti sai onnettomat 23 pistettä yhteensä aikaiseksi. Vertailun vuoksi todettakoon, että Kauhajoen jenkeistä Durrell Summers ja Rene Rougeau pussittivat 21 paunaa mieheen.

Korihait saa nyt peräti kahden ja puolen viikon harjoittelutauon. Uusikaupunkilaiset ovat Korisliigan viimeisellä sijalla.