VSP palkkaa myös ensi vuonna – rekrytointitilanne Uudessakaupungissa haastava, Turussa helpompi

0

Vakka-Suomen puhelimen Marika Virtamo (vas.) ja Sari Selin ovat molemmat aloittaneet uransa asiakaspalvelusta.

U lkoistettua asiakaspalvelua tuottavalla Vakka-Suomen Puhelimella (VSP) on toimipisteet sekä Turussa että Uudessakaupungissa. Molempiin on rekrytoitu kymmeniä lisätyöntekijöitä tänä vuonna ja lisäkäsiä kaivataan myös ensi vuonna. Yritys on ollut tasaisen kasvun tiellä jo 10 vuotta.
– Ensi vuonna VSP:lle on tulossa uusia asiakkaita ja nykyiset asiakkuudet kasvavat vielä entisestään. Lisärekrytointeja on siis varmasti tulossa, kertoo Vakka-Suomen Puhelimen palvelupäällikkö Sari Selin.

CONTACT CENTER -liiketoiminta eli yhteyskeskus- ja asiakaspalvelutoiminta työllistää tällä hetkellä noin 300 työntekijää, näistä Uudessakaupungissa on vajaat 100 henkeä. Yksi asiakaspalvelun työntekijä hoitaa päivän aikana 3–5 yrityksen puheluita ja muita kontakteja.
– Monikanavainen asiakaspalvelutyö eli chatin ja sähköpostin kautta tehtävä ulkoistettu asiakaspalvelu kasvaa jatkuvasti, Selin lisää.
Uudessakaupungissa alkoi juuri rekrytointikoulutus, jossa VSP kouluttaa itselleen 13 uutta työntekijää eri tehtäviin. Vastaava rekrykoulutus käynnistyy Turussa joulukuun alussa. Siihen haetaan 25 asiakaspalvelualasta kiinnostunutta.
– Rekrytointitilanne on ollut erityisesti Uudessakaupungissa jo jonkin aikaa haastava. Turkuun olemme vielä löytäneet hyvin työntekijöitä, Vakka-Suomen Puhelimen ryhmäpäällikkö Marika Virtamo kertoo.

 

Chatin ja sähkö­postin kautta tehtävä ulkoistettu asiakas­palvelu kasvaa jatkuvasti.
Palvelupäällikkö Sari Selin, VSP

VSP hakee työntekijöiksi asiakaspalveluhenkisiä ihmisiä, joilla on motivaatio sekä kehittymis- ja auttamishalu kohdallaan. Virtamon mukaan työntekijän asenne ratkaisee, koska kaikki töissä käytetyt tietokoneohjelmat on perustaidoilla opittavissa.
– Työ on vuorotyötä aamuviiden ja iltakymmenen välillä. Töitä tehdään myös viikonloppuisin. Turussa asiakaspalvelutöitä tehdään ympäri vuorokauden, Virtamo lisää.

 

YKSI SUURIMMISTA Vakka-Suomen Puhelimen asiakasyrityksistä on Viking Line. Yhteistyö käynnistyi tämän vuoden alussa ja VSP haki silloin ruotsinkielentaitoisia asiakaspalvelijoita erityisesti Turun toimipisteeseen. Muiden isojen kotimaisten asiakasyritysten nimiä VSP ei paljasta. Vuositasolla VSP hoitaa kuitenkin miljoonia puheluita.
– Meillä on isoja suomalaisia ja pohjoismaisia yrityksiä, joille hoidamme koko asiakaspalvelun, Selin muotoilee.
Virtamo ja Selin ovat sitä mieltä, että VSP:n valtti kilpaillulla alalla on laatu.
– Me teemme laatua, ja jotta laatua voi tuottaa, on oltava erinomainen henkilöstö ja hyvä ilmapiiri. Monipuolinen työnkuva auttaa tähän, Selin kertoo.
– Ensimmäiset suuret asiakkaamme ovat yhä asiakkaitamme, se ehkä kertoo asiakastyytyväisyydestä, Virtamo lisää.

 

Vakka-Suomen puhelimen Marika Virtamo (vas.) ja Sari Selin.

Teksti ja kuvat: Katja Kaartinen

 

Rekryexpo-liitteessä iso paketti työllistäviä yrityksiä Uudestakaupungista ja muualta Varsinais-Suomesta, henkilötarinoita työnäkökulmalla ja Rekryexpon messuohjelma.

Rekryexpossa 21. marraskuuta Turun messukeskuksessa haetaan jälleen tuhansia tekijöitä erilaisiin työtehtäviin. Tapahtuma on kohtaamispaikka työnhakijoiden ja työnantajien välillä. Rekryexpo järjestetään yhteistyössä Turun Messukeskuksen, Uudenkaupungin Sanomien ja muiden TS Yhtymän medioiden kanssa.