70 vuotta täyttäneet kaupunkilaiset saavat ostosetelin liukuesteisiin

0
Toimistonhoitaja Raija Yrttimaa (vas. ylh.) ja vanhustyön johtaja Kirsi Routi-Pitkänen (oik.ylh) kertovat, että Uusikaupunki jakaa 70 vuotta täyttäneille kaupunkilaisille osto-osoituksia käytettäväksi erilaisiin liukuesteisiin ensi maanantaista lähtien.
– Tällaisiin kenkiin voi hyvin laitattaa nastat, nauravat Kenkäkauppa Alinasta Outi Nurmi (vas. alh.) ja Sari-Anne Pekuri (oik.alh.) Kesportista. Molemmista liikkeistä saa liukuesteitä ja nastakenkiä. Kenkiä nastoittaa Suutari ja avainpaja Väärti, josta myös löytyy liukuesteitä. Kuva: Eija Isotalo

Kaikki 70 vuotta täyttäneet, kotona asuvat uusikaupunkilaiset saavat 20 euron osto-osoituksen, jonka voi käyttää liukuesteiden, nastojen, nastakenkien tai kitkakenkien hankintaan kolmesta uusikaupunkilaisesta liikkeestä. Osto-osoitukset voi hakea ensi maanantaista 10.12. lähtien Uudenkaupungin vanhustyön toimistolta terveyskeskuksesta.

– Osto-osoituksen ajatuksena on, että jokainen osoitukseen oikeutettu voi hankkia itselleen ja omiin tarkoituksiin parhaiten sopivat liukuesteet. Vanhusneuvoston järjestämässä tilaisuudessa lokakuussa kaikki paikalla olleet ikäihmiset olivat osto-osoituksen kannalla ennemminkin kuin, että jakaisimme kaikille samanlaiset liukuesteet, selvittää vanhustyön johtaja Kirsi Routi-Pitkänen.

Osa ikäihmisistä haluaa kenkiinsä liukuesteet, toiset haluavat käyttää eurot nastakenkiin tai kitkakenkiin. Ja jotkut haluavat nastoittaa ulkoilukenkänsä.

Uusikaupunki sai lahjoituksena kiinteistön keskustasta. Ja lahjoituksen ehtona oli, että kiinteistökaupasta saadut varat on osoitettava vanhusten liikunta- tai kulttuuritoimintaan.

Lue lisää 8.12.2018 lehdestä