Uudenkaupungin rautatieaseman hinta kohosi huutokaupassa 88 000 euroon

0
Rautatieaseman myynti varmistuu helmikuussa.

Uudenkaupungin rautatieaseman myynti päättyi torstaina Huutokaupat.com-sivustolla. Senaatti-kiinteistöt laittoi aseman myyntiin marraskuussa. Kaksi huutajaa kävi tiukkaa kilpailua rautatieasemasta vielä viime minuutteihin asti.

Rautatieaseman myyntihinta kipusi lopulta 88 000 euroon. Viimeisen puolen tunnin aikana rautatieaseman hintaa korotettiin kahden hengen huutokisassa vielä 26 000 euroa. Rautatieasemasta tuli yhteensä 52 tarjousta, kisassa oli liki kahden kuukauden myynnin aikana seitsemän eri tarjoajaa.

Tällä hetkellä Huutokaupat.com-sivusto tarkistaa annettuja tarjouksia, mutta alueen myyjällä Senaatti-kiinteistöllä on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.
– Tällä hetkellä Senaatissa mietitään sitä, että myydäänkö asema korkeimman tarjouksen tehneelle vai ei. En ota kantaa siihen, olemmeko tyytyväisiä hintaan tai tarjoajien määrään, Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jyrki Maikola toteaa.

Maikolan mukaan kaupungeilla ja kunnilla on aina etuosto-oikeus, kun myydään maata 5000 neliötä tai enemmän. Tässä tapauksessa myös Uudenkaupungin kaupungilla on etuosto-oikeus rautatieaseman alueeseen, koska se on kooltaan 4 hehtaaria.

– Yleensä näissä tapauksissa odotetaan, että kauppakirjat on tehty ja sitten kaupunki käsittelee mahdollista ostohalua omissa päättävissä tahoissaan. Kaupunki ei ole ollut meihin tässä vaiheessa vielä missään yhteydessä, mutta se on ihan tavallista, Maikola huomauttaa.

Senaatti tekee päätöksen asema-alueen myynnistä helmikuun loppupuolella olevassa hallituksen kokouksessa, koska myyntiasia ei ehtinyt enää tammikuun kokouksen asialistalle.
– Kerromme lisää asiasta vasta siinä vaiheessa, kun kauppakirjoissa on nimet. Sitten lopullinen hinta ja ostajat ovat julkista tietoa, Maikola lisää.

Rautatieaseman omistus on siirtynyt Liikennevirastolta Senaatti-kiinteistölle ja takaisin useamman kerran. VR on asemarakennuksena vuokralaisena. Nyt huutokaupassa oli myynnissä Ratapihankadulla yhdellä tontilla sijaitseva noin neljän hehtaarin määräala.

Osa alueen tiloista on vuokrattuna ja makasiinin omistajalla on maanvuokrasopimus. Rautatien asemarakennus on kooltaan noin 250 bruttoneliötä ja makasiini 240 bruttoneliötä. Molemmat rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1924. Myynti-ilmoituksen mukaan rakennukset ovat huonossa kunnossa ja vaativat peruskorjauksen.