Wau, miten kaunis joulukaupunki!

0

Joulu on valon juhla, ja tänä vuonna se on sitä muutenkin kuin symbolisesti. Tulevia juhlapyhiä voidaan täällä Uudenkaupungin seudullakin viettää lumisessa maisemassa. Se ei ole aivan tyypillistä, sillä Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan 6–8 joulua kymmenestä on täällä valkea.

Eilen oli talvipäivän seisaus, jonka jälkeen päivät alkavat hitaasti, mutta varmasti pidetä. Jouluaattona maanantaina Uudessakaupungissa aurinko nousee minuuttia aikaisemmin ja laskee minuuttia myöhemmin kuin sunnuntaina.

Lumipeite valaisee mieliä ja maisemaa, mutta Uudessakaupungissa on tänä vuonna saatu tarpoa kaupungissa muutenkin valoisissa puitteissa.

Kaupungin uudistettu ja laajennettu jouluvalaistus on herättänyt ihastusta ja nyt myös menestystä. Alinenkatu valittiin TS-yhtymän lehtien yleisöäänestyksessä maakunnan kauneimmaksi. Kakkoseksi tuli Turku ja kolmanneksi Laitila, joten Vakka-Suomi oli äänestyksessä hyvin edustettuna.

Uusikaupunkilaiset voivat olla syystä ylpeitä ja iloisia kotikaupungistaan. Kaupunkisuunnittelu ansaitsee kiitokset onnistuneen wau-efektin luomisesta kaupunkiympäristöön. Kyllä kelpaa lähteä jouluruokien sulatuslenkille näin satumaisissa maisemissa.

Keskusta on nyt satumaisen kaunis.