Häntäpään tuskainen vääntö päättyi Korihaiden riemuun

0

Harvinaista herkkua. Lapuan Larry Andersonin viimeinen heitto kimpoaa raudan sivusta ulos ja petokalan pelaajat pomppaavat vaihtopenkistä kentälle. Yleisön taputtaessa seisaaltaan taululla loistavat numerot 79-78. Korihait on juuri ottanut niukkaakin niukemman voiton yhdestä päävastustajistaan.

Häntäpään taistelussa riitti yritystä, mutta koripallon hienouksia nähtiin todella vähän. Pelin taso ei päätä huimannut, mutta tasaisuus piti mielenkiinnon yllä loppuun asti. Heittopelinsä kanssa tuskaillut Marius van Andringa nousi lopulta ratkaisijaksi. Van Andringa pisti viileästi vaparit sisään 26 sekuntia ennen loppua ja siirsi Korihait lopulliseen johtoasemaan.

Brandon Conley piti isäntien hyökkäystä pystyssä avauspuolikkaalla ja kasasi lopulta 18 pinnaa. Mario Edwards (16p.) ja Chris Jenkins (14p.) löysivät kohtuullisesti myös korisukan. Topias Kuukkanen latasi yhdeksän pistettä tehden pinnansa juuri oikeaan aikaan. Kuukkasen kolmoset sytyttivät suurimman osan pelistä tappioasemassa olleen haiparven.

Korihait nousi nyt voiton päähän niin Lapuasta kuin Kaarinan Urasta. Lauantaina kotimatsit jatkuvat, kun Kauhajoen Karhu tallustelee Poharille.