Kotimaan matkailu on trendikästä

0

IPPC:n viime syksynä julkaisema ilmastoraportti on saanut matkailijat miettimään tarkemmin kulutusvalintojaan ja hiilijalanjälkeään. Kaukomaiden sijasta entistä useampi valitsee kohteeksi kotimaan.

Trendi näkyi vahvasti myös tammikuussa Matka 2019 -messuilla Helsingissä, jossa kotimaan kohteet ja kunnat olisivat vahvasti esillä. Mukana oli myös Uusikaupunki yhteisellä Suomen Saariston jättiosastolla.

Matkailijoille ja matkanjärjestäjille esiteltiin muun muassa saariston ruokakulttuuria. Uudestakaupungista tarjolla oli myös musiikin makupaloja Crusell-viikolta.

Huovutetuilla julkkishahmoillaan ihastuttanut Sanni Kallonen, nukketeatteritaiteilija Kerttu Aaltonen Myllymuorin hahmossaan ja jonglööraava Timo Turunen houkuttelivat osastolle väkeä.

Tämän lehden välissä on seitsemän TS-yhtymän paikallislehden ja Salon Seudun Sanomien kokoama yhteinen Harrastus & Matkailu -liite. Siitä voi poimia retkikohteita eri puolilta maakuntaa. Lähimatkailu on helppoa, päivän retkiä voi tehdä hetken mielijohteesta ilman aikaa vievää suunnittelua.

Lyhyemmillä päivämatkoilla kotiin pääsee yöksi, ja mielenkiintoisia majoituskohteita ja ruokapaikkoja löytyy matkan varrelta. Mukaan tarvitaan vain ennakkoluulotonta asennetta.

Tältä seudulta liitteessä esitellään Uudenkaupungin erikoisuus, ainutlaatuinen, meren rannalla sijaitseva taidetalo Pilvilinna. Se on kohde, joka kerää matkailijoita muualta, mutta on vielä monelta vakkasuomalaiseltakin näkemättä.

Myös Pyhärannassa sijaitsevaan Reilan luontopolkuun kannattaa lähteä tutustumaan läheltä ja kaukaa. Entinen Puolustusvoimien harjoitusalue meren rannalla tarjoaa rauhaa ja hengenravintoa luontoihmisille. Se on erinomainen paikka nauttia Selkämeren luonnosta.

Entistä useampi valitsee kohteeksi kotimaan.