Tulevana viikonloppuna juhlitaan kulttuurikeskus Crusellin kolmekymppisiä. Uudenkaupungin kulttuurikeskuksen ja hotelli Aquariuksen vihkiäisiä vietettiin tammikuun lopulla vuonna 1989. Toive uusista kulttuuritiloista oli lähtenyt teatteriharrastajien piiristä, mutta lopulliseen toteutukseen tarvittiin myös apua autotehtaan suunnalta.

– Kulttuurilautakunnassa selviteltiin pitkään olisiko joku tila, kuten ravintola Wallila tai raittiusseura Kasvin talo siis nykyinen kierrätyskeskus, muutettavissa kulttuurikeskukseksi. Sitten autotehtaan silloinen toimitusjohtaja Juhani Linnoinen esitteli ajatuksen yhdistetystä hotelli ja kulttuuritalosta. Autotehtaalla oli näet suuri tarve saada lisää majoituskapasiteettia kaupunkiin ja kulttuuritalon rakentaminen hotellin kylkeen koituisi molempien hankkeiden eduksi, muisteli Uudenkaupungin silloinen kulttuurisihteeri Ilkka Rauvola.

Lue lisää 15.1.2019 lehdestä