U:gin rautatieasema ja Reilan harjoitusalue myytiin

0
Rautatieaseman myynti on kauppakirjan allekirjoitusta vaille valmis.

Uudenkaupungin rautatieasema sekä Pyhärannan Reilan puolustusvoimien entinen harjoitusalue ovat siirtymässä uusille omistajille. Senaatti-kiinteistöjen hallitus hyväksyi julkisen huutokaupan voittaneet tarjoukset. Aikaisemmin Senaatti-kiinteistöiltä arveltiin, että päätös menisi vasta hallituksen helmikuun kokoukseen.
– Ostajien nimet ovat julkisia siinä vaiheessa, kun kauppakirjat allekirjoitetaan. Allekirjoituspäivää ei ole vielä sovittu. Sitä ennen en voi kommentoida asiaa enempää, toteaa Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jyrki Maikola.
Senaatti-kiinteistöt myi Uudenkaupungin rautatieasemaa Huutokaupat.com-sivustolla. Myyntihinta kipusi lopulta kahden huutajan kisassa 88 000 euroon. Asemasta tuli yhteensä 52 tarjousta ja niitä teki seitsemän eri tarjoajaa.
Puolustusvoimien käytössä 1960-luvulta asti olleen Reilan alueen hinnaksi tuli viime vuoden loppupuolella päättyneessä huutokaupassa 253 000 euroa. Senaatti myi Reilan alueelta puolustusvoimien vanhoja rakennuksia, rantasaunoja ja tontin sekä valtion lunastamat siirtolaistilat.
Kaupungilla ja kunnilla on yli neljän hehtaarin maa-alueisiin etuosto-oikeus, mutta kaupungin tai kunnan ei tarvitse tehdä peliliikettään ennen kuin kappakirjat on huutokauppaostajan kanssa tehty. Sen jälkeen kaupunki tai kunta käsittelee mahdollista ostohalua omissa päättävissä tahoissaan.
– Pyhärannan ja Uudenkaupungin edustajat eivät ole ainakaan vielä ottaneet yhteyttä minuun, Maikola toteaa.