Abit: ”Tästä elämä alkaa!”

0
Iina Perälä (vas.) löysi itsestään sheriffin ja Mamma Mia -elokuvan hengessä diskokuningattariksi pukeutuivat Iina Niskanen (3. oik), Liina Hyytiä sekä Riina Rantanen (2. vas) ja Harry Potterin elokuvahahmot eli Julia Salonen ja Milja Pursiainen (oik.). Nämäkin osuvat hyvin elokuvateemaan.

Ensimmäiset Uudenkaupungin lukion abiturientit saapuivat torstaina kouluun jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa. Koulua oli koristeltava ja muutenkin jännittävään päivään oli valmistauduttava. Abi-livessä piikiteltiin perinteiseen tapaan opettajia ja tällä kertaa näytelmässä etsittiin opettajilta niin usein hukassa olevia tavaroita.

Abiturienttien joukossa kuhina oli suurimmillaan hieman ennen kahta, kun kolme kuorma-autoa ajoi pihaan. Sisällä vielä jaettiin karkkisäkkejä ja pohdittiin sitä, että missä on julisteiden kiinnittämiseen tarvittava niittipyssy. Yksi oli hukannut tekoripsensä, toinen miekan selästään ja kolmas oli hukannut asustaan hauiksen.

Abiturientit olivat valinneet penkkaripäivän teemakseen elokuvat ja sarjakuvat. Koulun käytävillä kulki monenlaista neitoa ja herrasmiestä. Sarjakuvahahmoista ainakin Deadpool, Obelix ja Pikachu pistivät silmään. Halloween-elokuvan maskeja oli useammalla ja olipa joku rohkea nuori mies löytänyt sisäisen linnanneitonsa ja pukeutunut prinsessaksikin.

Mask-elokuvan keltapukuinen ja vihreänaamainen hahmo puikkelehti myös ympäri koulua.
Suvi Tiesara oli pukeutunut Disney-elokuvan hengessä Cruella Deviliksi ja Erika Soinu oli puolestaan valinnut hahmokseen Uma Thurmanin Pulp Fiction -elokuvassa esittämän Mia Wallacen.

Cruella Devil (oik) eli Suvi Tiesara sekä Uma Thurmanin Pulp Fictionissa esittämä Mia-hahmo eli Erika Soinu viihtyivät penkkaripäivässä hyvin.

– Penkkareissa on todella hauskaa, vaikka päivä on vaatinut paljon suunnittelua, Soinu totesi.
– Suunnittelu on alkanut jo ennen joulua, mutta kaikki on sujunut oikein hyvin, Tiesara lisäsi.

Tiesara ja Soinu halusivat keskittyä juhlapäivään, eivätkä oikein halunneet puhua tulevaisuudestaan sen enempää, mutta Tiesara paljasti suunnittelevansa välivuotta.
– Minulla on opiskelusuunnitelmia, jotka liittyvät yliopistoon, Soinu muotoili.

Kristiina Hällfors pyyhältää Obelix-asuisena ohi. Hauikset pullistelevat ja viikset ja hiukset hehkuvat punaisena.

Tutut ja tuntemattomat saivat lukion abiturienteilta kourakaupalla karkkeja niskaansa.

– Halusin rennon ja löysän asun, jossa kuitenkin tarkenee olla myös auton lavalla. Obelix tuli mieleeni nopeasti, asu on tilattu netistä, Hällfors kertoi.

Hällforsin mukaan penkkaripäivä on siihen asti ollut todella mukava ja aika on kulunut nopeasti.

– Lukiokavereiden kesken on todella yhtenäinen fiilis. Kaikki puhaltavat tänään yhteen hiileen ja ovat iloisia, että lukio on kohta ohi. Tästä elämä alkaa, Hällfors tiivisti.

Hällfors suunnittelee jatkavansa opiskeluja ammattikorkeakouluun. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaisivat sosionomin työt.

 

Iina Perälä (vas.) löysi itsestään sheriffin ja Mamma Mia -elokuvan hengessä diskokuningattariksi pukeutuivat Iina Niskanen (3. oik), Liina Hyytiä sekä Riina Rantanen (2. vas) ja Harry Potterin elokuvahahmot eli Julia Salonen ja Milja Pursiainen (oik.). Nämäkin osuvat hyvin elokuvateemaan.

Silmäkulmassa välkähtelee jotakin hopeista. Suorastaan muistoja menneisyydestä. Mamma mia -elokuvaa fanittavat ystävykset ovat pukeutuneet diskokuningattariksi.

– Tänään on tosi kiva päivä, jotenkin haikeudella ehkä ajatellaan jo sitä, että lukio loppuun, kuningattaret eli Iina Niskanen, Liina Hyytiä ja Riina Rantanen summasivat.

Penkkariajelun jälkeen abit suuntasivat vielä koululle siivoamaan, mutta illaksikin oli luvassa vielä jotakin kivaa. Abit nimittäin lähtivät risteilylle.