Asko Tanhuanpää

Moni hyvä asia saa alkunsa silkasta sattumasta, niin myös Kesäkuun Kutonen.

Uuteenkaupunkiin tuhansia naisia vuosien 1989–2010 välillä tuoneen naisten kuntoilu- ja hauskanpitotapahtuman tarina käynnistyi kolmesta samassa paikassa töissä olleesta naisesta, jotka päättivät lähteä yhdessä Naisten Kympille Helsinkiin.

– Se reissu ei koskaan toteutunut. Kun Paavo (kertojan aviomies Paavo Koskivaara) kuuli suunnitelmistamme, hän ehdotti, että miksette järjestä itse omaa tapahtumaa. No me otimme neuvosta vaarin ja loppu on historiaa. Parhaana vuonna Kutosella oli mukana reilut parituhatta naista, tapahtuman järjestelyissä alusta lähtien mukana ollut Maiju Koskivaara kertoo.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, näin tavataan väittää. Niin loppui myös Kesäkuun Kutonen. Yhdeksän vuotta toistaiseksi viimeisimmän juoksun jälkeen Maiju ja Paavo Koskivaara paljastavat yksinkertaisesti väsyneensä.

Toistuvat pyynnöt naisten oman kuntotapahtuman henkiinherättämisestä ovat kuitenkin saaneet Koskivaaran pariskunnan tarttumaan ohjaksiin uudelleen. Kesäkuun Kutosen 30-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.

Lue lisää 7.2.2019 lehdestä