Kesätöiden haku käy jo kuumana

0

Kesä tulee, vaikka nyt lumivallien keskellä se tuntuu kaukaiselta. Työpaikoilla lyödään lukkoon henkilöstön kesälomien ajankohtia, ja mietitään, miten hommat saadaan sujumaan ilman vakituista porukkaa.

Osa on jo sijaiset rekrytoinut, mutta paljon paikkoja on vielä avoinna.

Taantuman aikana kesätyöpaikkoja oli vähemmän, mutta nyt ongelma on kääntynyt toisinpäin. Yrityksillä menee paremmin, tekijöitä tarvitaan ja heistä jopa kilpaillaan.

Uudessakaupungissa on tarjolla satoja työpaikkoja monenlaisilta eri toimialoilta ravintoloista teollisuuteen.

Kaupunki on kesällä merkittävä nuorten työllistäjä. Se palkkaa 80 nuorta kaupungin eri tehtäviin ja tukee 90 nuoren työllistymistä yrityksiin. Yritystuen hakuaika alkaa tämän viikon perjantaina ja päättyy toukokuun lopulla. Erityisesti kaupungin yritystukea saavissa paikoissa nuorten oma aktiivisuus on tärkeää, sillä nuoret hakevat itse työnantajat.

Jos kesätyö on vielä hakematta ja saamatta, kannattaa suunnistaa ensi lauantaina Novidan tiloissa järjestettäville Tuu#Messiin -messuille. Siellä on tänäkin vuonna varsin laaja kattaus Vakka-Suomen avoinna olevista paikoista, joista saa tarkempaa tietoa suoraan työnantajilta. Tapahtumaan on järjestetty linja-autokyytejä myös kauempaa, Salosta, Helsingistä, Hämeenlinnasta ja Porista.

Miksi sitten ylipäätään kannattaa hakea kesätöitä? Rahan lisäksi syitä on monia. Työkokemus – olipa se miltä tahansa alalta – on äärimmäisen tärkeää tulevaisuuden kannalta. Kesätyöt voivat vaikuttaa tuleviin koulutus- ja uravalintoihin: tätä haluaisin tehdä aikuisenakin tai vastaavasti tämä työ ei ainakaan ole minun juttuni.

Kesätyöpaikan hakeminen jo sinänsä on opettavainen kokemus, josta on hyötyä myöhemmin elämässä. Varsinaisissa töissä saa oppia uusia asioita, mutta siinä voi joutua myös sietämään epävarmuutta ja tylsiltä tuntuvia hommia.

Hyville tekijöilleon nyt kysyntää.