Lumitöihin kannattaa suhtautua samalla tavalla kuin mihin tahansa talven liikuntasuoritukseen. Teet lumityöt kolaamalla, lapioimalla tai harjaamalla, niin lämmittely ja oikeat varusteet helpottavat urakasta suoriutumista. Ulko-oven vierestä napattua harjanvartta voi käyttää keppijumpan välineenä kehon alkulämmittelyyn.

– Rauhallinen venyttely alkuun ja keppijumpalla kroppa lämpimäksi, ohjeistaa Dan Blommendahl, joka on Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen fysioterapeutti Vehmaan toimipisteeltä.

Jos harkitsee lumikolan ja lumilapion välillä, niin kannattaa valita kola, koska lapion käyttö vaatii käyttäjältään enemmän taitoa. Lumilapion käyttö vaatii kunnollista keskivartalon hallintaa ja terveitä lihaksia. Täysinäisen lapion nostaminen siirtää painavan lumikuorman suoraan käsivarsille, joka voi aiheuttaa kipuja.

Lue lisää 9.2.2019 lehdestä