Puisen pulkan sivuun kaiverrettiin työpäivien määrä ja pulkan päällisosaan kaiverrettiin vaikkapa viikatteen tai hevosen pään kuva tehdyn työn mukaan. Kuva: Katja Kaartinen

Wahlbergin museotalossa aukeaa tänään tiistaina Sanontoja laarin pohjalta -näyttely. Se avaa vanhan kansan sanontojen merkityksiä, kielikuvia ja syntymän syitä. Monet käyttävät arkikielessä sanontoja, kuten pasmat sekaisin, ikeen alla, kantaa kaunaa, tekee terää, maksaa maltaita tai päivä pulkassa. Näyttely avaa sanontojen taustoja ja usein ne liittyvätkin suomalaiseen maatalousperinteeseen.

– Näyttely on profiililtaan hyvin erilainen kuin mitä Uudessakaupungissa on yleensä ollut. Meiltä löytyi näyttelyn oheen yllättävän mukavasti maatalousaiheista esineistöä ja kuvitusta, museoamanuenssi Kirsi Leimu kertoo.

Lue lisää 19.2.2019 lehdestä