– Ripotellaanko tätä sokeria ihan vaan käsin vai lusikalla, kuuluu kysymys luokan perältä.

– Lusikalla, vastaa Alli Takalo Uudenkaupungin Martoista.

Tiistaina Vakka-opiston pikkukokki-kurssi houkutteli kuusitoista nuorta oppimaan pizzan tekoa ja pullan leipomista Viikaisten koulun kotitalousluokkaan. Aika moni nuorista oli jo aikaisemmin leiponut pullaa äidin tai isoäidin kanssa, mutta pizzan tekeminen sen sijaan oli monille vieraampaa.

Pizzan ja pullan saloihin nuoria opastivat Alli Takalon lisäksi Eila Lehtilä ja Pirjo Haile Uudenkaupungin Martoista. Vakka-opiston kurssi oli suunniteltu 10-12-vuotiaille. Parin tunnin aikana nuoret leipoisivat pullaa ja tekisivät pizzaa.

Lue lisää 221.2.2019 lehdestä 

Lue myös:  Tänään pulla, huomenna sotkun munkki

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here