Valmet Automotive teki uuden tuotantoennätyksen

0
Mercedes-Benzin uutta A-sarjaa tehdään nyt Uudessakaupungissa. Kuva: Daimler AG - Global Communications

Valmet Automotive valmisti viime vuonna yhteensä 110 000 autoa. Kyseessä on ensimmäinen kerta yrityksen historiassa, kun valmistettujen autojen määrä ylittää 100 000:n rajan. Uuden vuosituotantoennätyksen taustalla on Valmet Automotiven tuotannon joustavuus sekä vahva yhteistyö Daimler AG:n kanssa.

Valmet Automotiven tuotanto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen, jolloin yritys aloitti autonvalmistuksessa yhteistyön Daimler AG:n kanssa. Yhteistyö käynnistyi Mercedes-Benzin 3. sukupolven A-sarjan tuotannolla, ja on viime vuosina laajentunut Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sekä uuden A-sarjan valmistuksen myötä.

Viime vuoden tuotantomäärä on Valmet Automotiven uusi vuosituotantoennätys ja koostuu Mercedes-Benzin GLC-katumaastureista sekä 4. sukupolven A-sarjasta. Samalla myös autojen vienti on noussut uuteen ennätykseen, ja henkilöautot ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä Suomen tärkeimmistä vientituotteista.

– 100 000 autoa ylittävällä vuosituotannolla Valmet Automotive on siirtynyt erikoisvalmistajasta volyymivalmistajaksi. Uusi tuotantoennätys on strategiamme kannalta merkittävä saavutus, josta kiitän asiakastamme, kumppaneitamme ja erityisesti henkilöstöämme, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.