Viemäri ei ole kaatopaikka

0

Rauno Laine

Liikelaitosjohtaja ja vesihuoltopäällikkö Kim Westerholm Vakka-Suomen Vedeltä muistuttaa jätevesien puhdistuksen merkityksestä ympäristölle. Kyse on merkittävästä ympäristöteosta.

Jätevedet käsitellään seudullisesti Uudenkaupungin Häpönniemen puhdistamolla.

– Sinne tuleva vesi sisältää runsaasti rehevöittäviä aineita, kuten fosfori- ja typpiravinteita. Jonkin verran jäämiä myös lääkeaineista sekä muitakin viemäriin kuulumattomia kemikaaleja, hän selventää.

Ongelmia aiheuttavat ne, jotka tunkevat viemäreihin mitä sattuu. Totuus on tarua ihmeellisempää myös tässä.

– Itse olen löytänyt sieltä muun muassa rintaliivit, kirjoituskoneen, täysinäisen viinapullon, työkaluja, kylpyankan, polttopuita sekä soraa ja hiekkaa. Entinen työkaverini kertoi, että kerran löytyi jopa Ladan etupenkki ja surullisesti myös koiranpentu, Westerholm luettelee.

Lue lisää 14.2.2019 lehdestä