Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus (vas), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen kuuntelivat tarkasti mm. pk-yritysten edustajien huolia metallialan työvoimapulasta. Kuva: Eija Isotalo

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) on huolissaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin mahdollisesti määräämistä autotulleissa. Jos ne tulisivat, ne todennäköisesti heijastuisivat myös autotehtaaseen, jonka tekemistä autoista valtaosa menee Yhdysvaltoihin Saksan kautta.

– Uhka on erittäin huolestuttava, kun katsoo Valmet Automotiven osuutta maamme viennissä, korosti Virolainen.

– Tapasin noin kuukausi sitten Yhdysvalloissa kauppaministeri Wilbur Rossin. Keskustelumme jälkeen olin hyvin hämmentynyt, sillä Ross totesi, että Euroopan Unionin pitäisi pikaisesti neuvotella itselleen mandaatti tiiviimpiin kauppaneuvotteluihin. Ross kertoi, että hänellä on jo kongressin myöntämä mandaatti EU:n ja Yhdysvaltojen välisiin neuvotteluihin, kertoi Virolainen Kalannissa maanantaina.