Crusell-viikko nojaa tänä vuonna fantasiaan

0

Uudessakaupungissa juhlitaan tänä kesänä jo 38. kerran kaupungissa syntynyttä säveltäjä B. H. Crusellia. Kansainvälisesti tunnettu, puupuhaltimille omistettu viikko tuo jälleen huippumuusikoita ja -konsertteja Uudenkaupungin kesään heinä-elokuun vaihteessa.

Crusell-viikon taiteellinen johtaja Tuulia Ylönen valitsi tämän kesän festivaalin teemaksi fantasian. Teema kuuluu niin esitettävien kappaleiden nimissä kuin itse musiikissa. Taitavien muusikoiden esittämänä kuullaan nyt myös kappaleita, joita ei ole kertaakaan esitetty maassamme.

Fantasiateemaiset kappaleet ovat esillä erityisesti Uudenkaupungin vanhassa ja uudessa kirkossa kuultavissa kamarimusiikkikonserteissa. Kamarikonserttisarjan tähtenä loistaa sopraano Helena Juntunen.

Myös tänä vuonna viikon anti on monipuolinen, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Mm. Lyhtyjen yössä musisoi Pepe Willberg ja Työväentalolla tanssittaa Dallapé Juha Hostikan johdolla. Suosituimmat lastenlaulut taas lauletaan koko perheen konsertissa Työväentalolla.

Viime vuonna Crusell-viikolla oli kävijöitä noin 6 500 ja lippuja myytiin runsas 3 000. Konserttien kuulijoista valtaosa on ollut Helsingin seudulta.

Crusell-viikko on meidän, vakkasuomalaisten musiikkiviikko, jonka annista olemme saaneet nauttia jo vuosikymmeniä. Nauttikaamme tänä vuonna entistä enemmän.

Myös tänä vuonna viikon anti on monipuolinen, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.