Crusell-viikon teemana fantasia – Pepe Willberg Lyhtyjen yön tähtenä

0
Pepe Willberg esiintyy Lyhtyjen yössä. Kuva: Shoja Lak

Järjestyksessään 38. Crusell-viikko tuo jälleen joukon huippumuusikoita ja -konsertteja Uuteenkaupunkiin 27.7.3.8. Korkealaatuisten kamarimusiikkikonserttien lisäksi festivaalilla kuullaan mm. musiikkia videopeleistä ja Pepe Willbergin ilmaiskonsertti.

Crusell-viikon taiteellinen johtaja Tuulia Ylönen valitsi tulevan festivaalin teemaksi fantasian. Fantasiateemaiset kappaleet ovat esillä erityisesti Uudenkaupungin vanhassa ja uudessa kirkossa järjestettävissä kamarimusiikkikonserteissa.

Kirkkokonserttien ohella tarjolla on myös laaja kattaus kevyttä musiikkia. Suositun Lyhtyjen yö -piknikkonsertin tähdeksi saapuu Pepe Willberg orkestereineen. Uutuutena ohjelmassa on luvassa konserttitanssit Uudenkaupungin työväentalolla Juha Hostikan johtaman legendaarisen Dallapé-orkesterin tahdeissa. Pelimusiikin maailmaan päästään erityisesti nuorille suunnatussa, suositun Game Music Collective Bandin konsertissa.

Avajaiskonsertissa kuullaan lyömäsoitinyhtye Osuma Ensembleä. Viikon päätöstä juhlitaan yhdessä kaikkien kaupunkilaisten kanssa päätöskaronkassa Kaupunginlahden rannassa.

Crusell-viikko järjestetään 27.7.-3.8. Uudessakaupungissa.