Pirkko Varjo

Mikko ja Henna Sahlgren etsivät perheelleen valmista omakotitaloa. Rakentajia heistä ei koskaan pitänyt tulla, mutta toisin kävi.

Kaksikerroksinen, puuverhoiltu omakotitalo näyttää ulkoapäin jo lähes valmiilta. Hiun kakkosalueella seisovaa taloa alettiin pystyttää viime vuoden keväällä. Muuttopäivästä ei ole tietoa, mutta Sahlgrenit toivovat, että pääsisivät ensi jouluksi uuteen kotiin. Perheeseen kuuluvat isän ja äidin lisäksi 6-vuotias Vilja, 4-vuotias Pihla ja 2-vuotias Väinö.

Omien suunnitelmien mukainen talo ostettiin ulkoapäin valmis -pakettina. Nyt soijatehtaalla tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko rakentaa talon sisäpuolta iltaisin ja viikonloppuisin. Henna hoitaa lapset ja kodin, joka rakennusaikana on kerrostalossa. Rivitalokoti myytiin ennen rakennushankkeeseen ryhtymistä.

– Etsimme valmista taloa, mutta yksikään ei vastannut kaikkia toiveitamme. Tämä rakentamispäätös syntyi lopulta aika nopeasti. Neuvottelimme useiden talovalmistajien kanssa ja valitsemamme tuntui kaikkein joustavimmalta, Mikko Sahlgren kertoo.

Lue lisää 21.3.2019 lehdestä